China Market

General

Berga promou un nou grup per als “Intercanvis culinaris en català”

La iniciativa “Intercanvis culinaris en català”, que es va posar en marxa la passada primavera a Berga, atreu nous participants. De moment, onze persones ja han participat en aquesta activitat que té com a objectiu fomentar el català entre els nouvinguts a través de l‘intercanvi culinari amb persones catalonaparlants. Així els aprenents de català fan servir la llengua fora de classe i els catalanoparlants s’acostumen a no canviar d’idioma quan conversen amb una persona immigrant. La iniciativa ha aconseguit aplegar persones nouvingudes amb catalans: han xerrat, han menjat i han après. En l’últim grup van participar Daniel Machado, de l’Uruguai; Amadou Seydou, del Senegal; i Maica Guillem, de Catalunya.
Marta Subirana, tècnica de l’Àrea d’Immigració i Formació de català de l’Ajuntament de Berga, comenta que l’objectiu de la iniciativa és trobar-se no només a l’hora del sopar o el dinar, sinó unes hores abans per conèixer la preparació del plat i el seu origen i mostrar que “la gastronomia és un lligam universal”. D’aquesta manera, remarca Subirana, s’aconsegueix ampliar l’ús del català.
Els responsables de la iniciativa ja estan preparant un nou grup de nouvinguts i catalanoparlants que vulguin trobar-se per cuinar i parlar català. Si algú té ganes de participar pot trucar al telèfon de l’Escola d’adults (93.821.31.69) o al de l’àrea Social de l’Ajuntament de Berga (93.821.53.31) o bé visitar les corresponents pàgines web.

Estic amb tu

Comentaris