Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La vaga d’autobusos té un ampli seguiment al Berguedà, segons CCOO

Seguiment majoritari al Berguedà de la vaga convocada per avui i demà en el servei de transport de viatgers per carretera. Segons el sindicat CCOO, el seguiment a la comarca és avui del 100% i els serveis mínims s’han complert sense cap mena de problema. Després d’una primera convocatòria, fa quinze dies, ara es repeteix la mobilització, de manera que el servei de transport en autobús es redueix molt durant dues noves jornades. La vaga afecta les línies regulars d’autobús de la comarca i el servei de bus urbà de Berga. La vaga no té cap incidència en el transport escolar ni el de discapacitats, però sí en els serveis discrecionals, dels quals no se’n fa ni un. Jaume Espinalt, secretari general de serveis a la ciutadania del sindicat CCOO del Bages-Berguedà, ha remarcat que si després d’aquesta nova aturada no hi ha un canvi d’actitud per part de la patronal en les negociacions del nou conveni del sector, les mobilitzacions dels treballadors s’enduriran. Per això, demana un canvi en l’actitud dels empresaris.
La convocatòria de vaga, que ha deixat la comarca sense línies regulars d’autobús i sense bus urbà a Berga, preveu uns serveis mínims del 50% dels serveis regulars de 2/4 de 7 a 2/4 de 10 del matí i de les 5 de la tarda a les 8 del vespre. La jornada d’avui s’està desenvolupant sense problemes a la comarca. Segons Espinalt, que ha denunciat males praxis d’alguns empresaris per pressionar els treballadors perquè no fessin vaga, hi ha hagut algun incident amb piquets al Bages, però al Berguedà no se n’ha donat cap. La vaga s’ha convocat a nivell de tot Catalunya, on el seguiment mitjà és, segons els sindicats, del 95%.

Comentaris