General

Arada fa una quina per recaptar fons per continuar oferint psicoestimulació a persones amb demència

Arada, l’Associació d’Atenció a les Demències i l’Alzheimer, amb seu a Gironella, organitza per avui divendres, 30 de juliol, una quina. Es farà a les 10 de la nit al Local del Blat de Gironella i és un acte per recaptar fons per l’entitat, tenint en compte que passa per un mal moment econòmic que en fa perillar la seva continuïtat. Per això, des de l’associació s’estan organitzant activitats –ja es va fer una caminada i ara es farà la quina– per obtenir-ne algun benefici i anar subsistint, a l’espera de respostes de les administracions que els puguin ajudar a continuar treballant.
La manca de recursos econòmics priva a Arada de tirar endavant la feina d’atenció i servei a les persones del Berguedà que pateixen alguna demència, així com també fer divulgació i sensibilització de la problemàtica de les demències, com fins ara. Si l’entitat no troba una solució, no es dissoldrà però sí que deixarà de fer la principal tasca: els tallers de psicoestimulació i psicomotricitat. Actualment d’aquests tallers se’n beneficien una vintena de persones, es fan al local d’Arada de Gironella i els imparteix un psicòloga, amb la col·laboració d’una fisioterapeuta. Sense diners però, Arada ni pot assumir el cost del local ni dels professionals que imparteixen el servei. Ho ha dit a Ràdio Berga Isabel Jabardo, membre d’Arada.
Arada va néixer ara fa vuit anys i mai fins ara havia passat per un moment tan complicat, ja que ha comptat amb ajuts d’entitats d’estalvis i subvencions de la Generalitat i l’Ajuntament de Gironella. Les responsables de l’entitat demanen que s’estableixi un mecanisme que permeti a Arada aconseguir recursos de manera estable i eixugar el seu dèficit que ja supera els 18.000 euros.
En aquests moments Arada atén a un total de seixanta persones, una vintena de les quals malalts amb demència, i compta amb 120 socis. Per a aquestes persones i les seves famílies, que Arada tanqués seria una mala notícia, i per això lluiten per no haver d’arribar a aquest extrem. Per avui, recordem-ho, s’ha programat una quina que es farà a les 10 de la nit al Local del Blat de Gironella. Hi haurà diversos premis cedits per comerços i establiments que han col·laborat amb Arada.

Estic amb tu

Comentaris