Frankfurt Berga

General

Cal Rosal celebra la Festa del Bolet, diumenge

Diumenge que ve, 24 d’octubre, el mercat de Cal Rosal celebra la Festa del Bolet. És un dels dies assenyalats al calendari de Cal Rosal i enguany arriba carregat d’activitats al voltant del món del bolet.
La festa començarà com cal, amb un bon esmorzar popular, amb botifarres i cansalada, i tot seguit s’iniciaran les activitats lúdiques i culturals que s’han preparat. A partir de les 11 del matí i fins les 2 del migdia, es faran tallers i activitats participatives adreçades a tots els públics. Un any més es farà un taller de cistelleria, que ja s’ha convertit en un clàssic de la festa, i també hi haurà un altre taller d’elaboració de galetes amb bolets, a càrrec de les germanes Casabella, de Casabella Natura, que comercialitzen les conegudes galetes de ceps. Unes propostes que la regidora de Mercats i Fires de l’Ajuntament d’Olvan, Montserrat Carreras, creu que funcionaran.
L’exposició micològica es podrà visitar durant tot el dia i s’hi podran veure nombroses espècies, que els micòlegs explicaran als visitants. Al llarg del matí, també hi haurà diversos jocs de bolets per als més petits. Una de les novetats del programa d’aquest any seran les excursions amb el Tren Verd per anar fins a la granja del ruc català de Fuives.
A la tarda, les propostes combinaran gastronomia i música. Entre les 5 i les 6, hi haurà la trobada d’acordionistes de Cal Rosal i Olvan. I després començarà la degustació de bolets amb vi i productes del mercat del bolet i de l’associació de productors agroalimentaris del Berguedà, que comptarà amb l’acompanyament musical del quartet de corda Q’93, una formació de joves de Puig-reig i Casserres. El tast inclourà el tradicional plat de bolets cuinats amb vi.
La Festa del Bolet de Cal Rosal l’organitza l’Ajuntament d’Olvan, l’Agrupació Cultural i Esportiva de Cal Rosal, la Unió de Comerciants i Botiguers de Cal Rosal, l’Agrupació Micològica Berguedana i l’Associació de Productors Agroalimentaris.

Estic amb tu

Comentaris