General

L’Hospital Sant Bernabé de Berga reobre la segona planta i en reorienta l’activitat a l’atenció de dia

La segona planta de l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga, que la direcció del centre va tancar al setembre amb l’objectiu de reduir despeses, s’ha tornat a obrir aquest dilluns matí. També s’ha reprès l’activitat total d’un dels tres quiròfans, que al setembre va reduir el nombre d’operacions. Això sí, la reobertura d’aquests espais ve acompanyada d’una reorientació de l’activitat amb l’objectiu de mantenir l’actual política d’optimització dels recursos.
A partir d’avui la segona planta del centre sanitari es dedica plenament als serveis d’hospital de dia, amb un horari d’obertura de les 8 del matí a les 8 del vespre i per als pacients que estiguin a l’espera de quedar ingressats en alguna altra planta o pels que estiguin a punt de marxar, així com pels que només hi han d’estar una estona. D’aquesta manera, segons ha dit a Ràdio Berga el director mèdic del Sant Bernabé, Josep Maria Casanellas, “es descarrega d’activitat a altres plantes assistencials i continuem mantenint la intenció d’optimitzar al màxim els recursos de l’hospital”. D’altra banda, el quiròfan on es va reduir l’activitat, es dedicarà durant els pròxims mesos a atendre les intervencions d’urgències, tot i que també estarà preparat, en cas que sigui necessari, per a altres operacions, amb la intenció de “treure el màxim rendiment als quiròfans”.
El director mèdic del Sant Bernabé s’ha mostrat satisfet del resultat obtingut amb les mesures instaurades al setembre i ha explicat que no s’ha fet una previsió per a tot l’any, ja que moltes decisions depenen ara de les directrius que doni el nou govern de la Generalitat. En qualsevol cas, però, la línia de l’austeritat i l’optimització de recursos és la que se seguirà al llarg de tot l’any.
Casanellas ha comentat també que la reorientació de l’activitat de la segona planta i d’un dels tres quiròfans que ha entrat en funcionament avui s’ha consultat “amb els diferents estaments” del centre. També se n’ha parlat amb el comitè d’empresa, que al setembre es va mobilitzar en contra de les primeres retallades i va recollir 3.000 firmes de suport. Segons el director mèdic, ara els canals de comunicació són bons i entenen “l’actitud d’alerta” dels representants dels treballadors de l’hospital.
Pel que fa a l’entrada en funcionament de l’ampliació de l’hospital, Casanellas ha explicat que “afectarà exclusivament als serveis complementaris i l’activitat ambulatòria, per tant no repercutirà en els pacients ingressats”.

Comentaris