General

La candidatura olímpica Barcelona-Pirineus buscarà idees al Berguedà el 17 de febrer

Els màxims responsables de la candidatura Barcelona-Pirineus per als Jocs Olímpics d’hivern del 2022 es reuniran amb representants del Consell Comarcal del Berguedà, dels ajuntaments de la comarca i de diverses empreses berguedanes el pròxim 17 de febrer. Serà una de les 6 reunions que la direcció de la candidatura ha previst fer amb les comarques del Pirineu o del Prepirineu que, d’una manera o altra, podrien estar implicades en l’organització dels Jocs Olímpics.
A més de Berga, els promotors de la candidatura també visitaran Vielha, El Pont de Suert, Sort, Puigcerdà i Ripoll.
La primera trobada ha estat avui a La Seu, on s’ha reunit la Comissió Directiva, de la qual no forma part cap institució del Berguedà. Després, s’ha fet un acte més obert a tots els representants polítics i econòmics dels Pirineus, a què ha assistit el vicepresident segon del Consell Comarcal. En declaracions a Ràdio Berga, Josep Picas, ha admès que les instal·lacions d’esquí del Berguedà, com els Rasos de Peguera, no podran estar a la primera línia.
Segons Picas, el Berguedà tampoc no destacarà en l’oferta hotelera durant els Jocs Olímpics del 2022, però ha destacat que la comarca es troba a mig camí entre Barcelona i el Pirineu.
L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha volgut deixar clar que la candidatura dels Jocs Olímpics d’hivern del 2022 “no és només de la ciutat sinó també de tot el Pirineu”.
El projecte s’enllestirà a mitjans de l’any que ve, i el Comitè Olímpic Espanyol decidiria si l’eleva al Comitè Internacional abans que acabi el 2012.

Estic amb tu

Comentaris