General

Les notícies de Berga Digital 9 s’emetran per Canal Català Central

Els informatius i altres programes de Berga Digital 9, la nova televisió de Berga que va començar a emetre el mes passat pel sistema de cable, es podrà veure també per TDT. Serà a través de Canal Català Central, una de les tres televisions de Manresa que té llicència per emetre al Bages, Berguedà i Solsonès. Aquesta tele s’ha ofert a emetre els continguts informatius que produeix la productora berguedana responsable de Berga Digital 9, amb Martí Montes i Héctor Aranda al capdavant, i això vol dir que a l’informatiu conjunt de les tres comarques hi haurà diàriament dues o tres notícies del Berguedà, a part d’emetre també altres continguts berguedans en altres franges horàries.
D’aquesta manera, la informació que elabora i emet per cable Berga Digital 9 tindrà un mitjà més de difusió, que arribarà a més gent perquè aquest canal de TDT arriba a pràcticament totes les llars berguedanes. I les que actualment no veuen bé la senyal ho veuran ben aviat perquè ja s’està treballant en la instal·lació d’un reemissor a la Guàrdia.
Canal Català Central tindrà un espai pel Berguedà que produirà Berga Digital 9, i que ha de ser, segons Héctor Aranda, una finestra oberta per promocionar la comarca a l’exterior, en aquest cas –a part del Berguedà– a les comarques veïnes del Bages i el Solsonès, amb un públic potencial de 300.000 persones.
A part de produir continguts berguedans per Canal Català, Berga Digital 9 continuarà fent la seva programació per cable, com fins ara, amb un informatiu complet cada quinze dies (de moment), amb reportatges i amb l’emissió d’actes i festes berguedanes.
A més, en els propers dies, es posarà en marxa la pàgina web: www.bd9.cat. La televisió Berga Digital 9 emetrà per Internet, i per començar, tothom qui ho vulgui es podrà descarregar, a la carta, els vídeos emesos.
Són nous projectes de Berga Digital 9 que es posaran en marxa entre finals d’aquest gener i principis de febrer, després que la nova televisió engegués el 18 de desembre passat. Tot i les dificultats de l’arrencada, els seus responsables n’estan contents i en fan una bona valoració. A més, segons ha explicat Aranda, “ens consta que hi ha gent, sobretot gent gran, que es reuneix en cases que tenen el cable -perquè no tothom en té- per seguir la nostra programació”. I això, ha afegit, “ens omple de satisfacció”.

Estic amb tu

Comentaris