General

La Patum de la Pietat celebra 50 anys

És l’única Patum de barri que queda a Berga i no per això menys celebrada. La Patum del Carrer de la Pietat arriba enguany a mig segle d’història com a principal acte de les festes d’aquest conegut indret del barri vell.
Enguany ho celebra amb dues novetats, la reforma de l’àliga i la inauguració de les places de Pinsania i Palau i Quer. Els treballs de millora de l’àliga han comportat que aquesta hagi perdut uns 10 quilos i s’ha escurçat per a millorar-ne el balanç. Ho explica Miquel Moya de la comissió organitzadora.
La Patum de la Pietat és una festa molt participada, sobretot per joves que es troben en edats massa grans per a la patum infantil però que encara són joves per gaudir plenament de la gran. Segons Moya, compten amb la participació d’unes 150 persones que fan possible la festa. També en motiu dels 50 anys diumenge a les 12 del migdia s’estrenarà un ball de gegants, anomenat ‘Fonolls patumaires’ obra del berguedà Carles Cortina.
Una altra de les novetats de les festes d’enguany és la inauguració de dues places, la de Pinsania i la que portarà el nom de Francesc Palau i Quer, fundador de les Germanes Carmelites missioneres, veïnes del barri i conegudes com a Vetlladores. Els actes de les festes de Pasqua de Pentecosta del Carrer de la Pietat comencen divendres a les 8 del vespre amb tandes de Patum i s’allargaran fins dilluns a la nit.

Comentaris