First Stop

General

ERC i PP crítics amb la Generalitat per no desdoblar la C-16 de Berga a Bagà

Esquerra Republicana i el Partit Popular se sumen a les crítiques que defensen el desdoblament de la C-16 entre Berga i Bagà, i rebutgen la construcció de trams de tres carrils com a millora a l’actual carretera.
El president comarcal del Partit Popular, Joan Antoni López Noguera creu que l’austeritat no té a veure amb aquesta retallada i reclama més inversió de la Generalitat pel Berguedà perquè –segons diu- la inversió prevista per la comarca en els pressupostos aprovats fa uns dies pel govern català és del 0,6 per cent, el mateix que comarques com el Ripollès, però que tenen la meitat d’habitants. Respecte a les possibles millores a la carretera actual, López Noguera creu que és absurd que es vulguin afegir trams de tres carrils a la carretera actual perquè quan hi ha cues els anul•len.
El president d’Esquerra Republicana de Catalunya al Berguedà, Ramon Costa, creu que el Berguedà ha de respondre de forma unitària a la proposta i ha reclamat la implicació dels partits majoritaris, Convergència i Unió i el Partit dels Socialistes, per decidir des del territori què és el que més li convé al Berguedà.
Costa també creu que si s’opta per les millores a la carretera actual s’haurà perdut una oportunitat única per estar ben comunicats i el govern francès tindrà una altra excusa per endarrerir les obres del seu tram d’eix.
Recordem que la decisió de la Generalitat ve motivada –segons va manifestar el director general de carreteres, Jordi Follia en una entrevista a Ràdio Berga- per l’elevat cost de construcció del tram i per la passivitat de les autoritats franceses en desdoblar el seu costat.

Comentaris