General

Bagà, a punt per rebre un centenar d’artesans i milers de visitants

Les Festes de la Baronia de Pinós de Bagà viuran aquest cap de setmana els seus dies forts. Un centenar d’artesans participaran a la Fira de Demostració d’Oficis i Artesans, donant a conèixer quarantena d’oficis i amb una vintena de tallers participatius. Per aquesta edició, l’organització (l’Associació d’Artesans de Bagà, Bagà Medieval i l’Ajuntament) han volgut potenciar l’ambientació durant els dies de la fira. Si es repeteix l’assistència d’edicions anteriors, des de l’inici de les festes el passat cap de setmana, passaran per Bagà unes 20.000 persones.
La Fira d’Oficis es farà dissabte de les 6 de la tarda fins a la mitjanit i diumenge de les 10 del matí a les 3 de la tarda i estarà complementada per la Mostra de Productes Agroalimentaris del Berguedà. Els artesans ompliran els carrers del nucli històric de Bagà, de manera que els visitants podran conèixer com es feien moltes feines en el passat, alhora que s’aniran trobant amb representacions històriques i activitats per als més petits.
Avui hi haurà la presentació d’un llibre sobre la cuina al temps dels bons homes i a les 10 de la nit hi haurà la desfilada de models medievals, que es farà al plaça Porxada. Demà divendres a la nit es farà el sopar de la Baronia (a les 9, a la plaça Porxada) i dissabte a més de la Fira, hi haurà gimcana infantil, el pregó institucional i l’estrena de l’espectacle “La Llegenda d’Otger Cataló”, una representació que ha preparat el grup local Les canyetes de la Foradada i que combina música feta amb instruments experimentals i ordinador. Diumenge, a la tarda, a les 6 a la plaça Porxada hi haurà els jocs Jussans i Sobirans, i al mateix espai, a partir de les 8 la música de Bagasona, amb el grup revelació d’aquest estiu en català, Els Catarres i la seva cançó Jenifer.

Comentaris