General

Arrenca la desena edició del Rebrot

Avui comença a Berga la desena edició del Rebrot, l’aplec de joves dels Països Catalans, que organitza Maulets, en col•laboració amb el Casal Panxo, les assemblees de joves de Casserres i Gironella i el Grup de Joves d’Avià. Es tracta d’un “punt de trobada”, que s’ha consolidat com una de les cites independentistes de l’estiu i que va néixer amb la intenció de donar un nou impuls a l’aplec del Pi de les Tres Branques. El públic principal del festival és el més jove però un dels organitzadors, Guim Tusón, ha comentat al programa “La Terrassa” de Ràdio Berga, que d’activitats n’hi ha per a tothom.
El Rebrot manté la fórmula d’anys anteriors amb xerrades i activitats de lleure durant el dia i concerts a les nits. Avui, ja hi haurà les primeres actuacions. Serà a partir de les 10 al Parc del Lledó, que és la zona d’acampada, amb Rojo Cancionero y Banderas Rotas i Titot i David Rossell que portaran a Berga el seu espectacle “L’Esca del Pecat”. Demà divendres, entre d’altres activitats, al matí es farà la ruta dels maquis a Berga i a la tarda les Olimpíades populars (al Vall) i tast de ratafia. A la nit, els concerts es faran ja a la zona del camp de futbol. A partir de 2/4 d’10 de la nit, actuaran Antídot, Pepet i Marieta, La Gossa Sorda i Les Absentes.
Dissabte, al matí torneig de futbol (al CEIP Sant Joan), taller de cooperativisme, xerrada-debat sobre immigració, dinar per celebrar els 10 anys del Rebrot i sessió de cant improvisat, a les 3 de la tarda. A les 8 del vespre a la plaça de Sant Pere començarà una cercavila reivindicativa i de cultura popular pels carrers de la ciutat. La segona nit de concerts farà pujar a l’escenari a les formacions Malagana, At-Versaris, El Belda i el Conjunt Badabadoc, Obrint Pas i Columna ATK Manrússia. En aquesta ocasió, a diferència de la nit anterior en què el concert serà gratuït, el preu de l’entrada serà de 5 euros.
El Rebrot tancarà diumenge amb la participació a l’Aplec del Pi de les Tres Branques. Qui ho vulgui podrà anar caminant fins al Pla de Campllong, o bé agafar un dels autobusos gratuïts. A la 1 del migdia, Maulets farà un acte polític al Pi Jove i després de dinar, hi haurà l’actuació d’Avel•lina al Pi Vell.

Comentaris