General

Beatificaran una religiosa de l’època carlina vinculada amb Berga

Enguany es beatificarà una religiosa vinculada amb Berga durant les guerres carlines. Es tracta d’Anna Maria Janer Anglarill, fundadora de les germanes de la Sagrada Família d’Urgell.
Segons l’escriptor berguedà Toni Gol, expert en l’època carlina, la germana Janer va cuidar a molts ferits dels dos bàndols de la guerra, tant dels carlins com dels lliberals. L’església catòlica la vol beatificar per la seva vessant humanista i espiritual.
La relació de la germana Anna Maria Janer amb Berga ve de l’època Carlina quan es va fer càrrec dels hospitals de sang del Solsonès i del Berguedà. Ella concretament es feia càrrec de l’hospital de cal Antic, segons ha explicat Toni Gol. Aquest vespre a 2/4 de 9 a l’església de Sant Joan hi ha una xerrada a càrrec de l’escriptor Toni Gol i la postuladora Maria Pilar Adín sobre la història i figura de la religiosa. Una activitat que també es fa en altres poblacions vinculades històricament amb Anna Maria Janer.
La beatificació de la germana Anna Maria Janer Anglarill, fundadora de les germanes de la Sagrada Família d’Urgell és prevista pel dia 8 d’octubre d’enguany a la Catedral de la Seu d’Urgell, després de l’autorització de la secretaria d’estat del Vaticà. L’acte de beatificació serà presidit pel Cardenal Àngelo Amato, prefecte de la congregació per les causes dels sants, en representació del papa Benet XVI.

Comentaris