General

Felip Puig diu que a la tardor hi haurà més mossos a Berga

El conseller d’Interior de la Generalitat, Felip Puig, ha estat avui al Berguedà. Es tractava d’una visita per compartir inquietuds i veure sobre el terreny quina és la situació de Mossos d’Esquadra i Bombers a la comarca. La diagnosi del conseller és positiva, però tot i així ha promès més efectius, perquè –diu– “calen més policies i més bombers”. En aquest sentit, ha recordat que el departament d’Interior és el que menys ha vist reduït el seu pressupost i ha assegurat que l’any que ve hi haurà 600 policies nous i s’intentarà fer una nova convocatòria de places per a bombers. Segons Puig, passat l’estiu es redistribuirà la nova promoció de policies que està treballant ara en el reforç que s’ha fet a les zones turístiques, de manera que a la tardor les comissaries de la regió central també tindran nous efectius.
A més, ha assegurat que s’intentarà resoldre la comunicació entre la comissaria dels Mossos i el nou edifici judicial de Berga. Segons el projecte inicial, el nou edifici judicial havia de tenir una connexió directa amb la comissaria, que està just al costat, amb un ascensor i un túnel o accés directe. L’obra no s’ha fet per falta de pressupost i no se sap quan es podrà construir.
Al migdia, mentre Puig visitava el Parc de Bombers, on s’ha queda a dinar, una cinquantena de persones s’han manifestat en contra de les retallades del Govern català. Portaven pancartes amb lemes contra les mesures de la Generalitat i alguns dels participants han escridassat tensament als agents dels Mossos, així com a dos dels vehicles de la comitiva del conseller. A la tarda, quatre manifestants sí que han escridassat al conseller a la seva sortida de la comissaria dels Mossos de Berga. Davant aquesta situació Puig ha dit que comprèn els motius de les queixes, però que no hi ha més remei que reduir la despesa.

Comentaris