General

Sergi Roca és reelegit president del Consell Comarcal amb la promoció econòmica com a prioritat

Sergi Roca ha estat reelegit avui president del Consell Comarcal del Berguedà. Per endavant té quatre anys de mandat, que vol aprofitar per convertir el Consell en l’organisme articulador de la recuperació econòmica del Berguedà. Assegura que la promoció de l’economia serà la prioritat número 1, prestant especial atenció, tot i que no exclusiva, al turisme. En una entrevista a Ràdio Berga, Roca ha assegurat que el Consell ha de ser “el pal de paller” de la potenciació del Berguedà, ja que és l’administració que “aplega els 31 municipis de la comarca”. La intenció del president és “aglutinar tot el turisme” i promet que dins d’aquest mandat s’hauran unificat els diferents consorcis turístics. Aquesta és una demanda que s’ha fet en múltiples ocasions des de diferents àmbits, per exemple, des del mateix Govern de la Generalitat, que demanava tenir un únic interlocutor en aquest sector. Segons Sergi Roca, “en aquest temps de crisi no té sentit que hi hagi diversos consorcis” i apunta que el Consell ha de “liderar” aquest procés.
Però el turisme, remarca Roca, no pot ser un “monocultiu” a la comarca sinó que cal també atreure empreses d’altres àmbits i apostar, per exemple, per l’agroalimentació i les energies renovables. Considera que l’oferta actual de sòl industrial i la que hi haurà amb el nou polígon comarcal d’Olvan por afavorir aquest objectiu.
Pel que fa a l’economia, el president del Consell destaca que en l’anterior mandat ja es van iniciar actuacions com el Pla de Dinamització de l’Economia Cooperativa, que es va presentar recentment, i ha parlat també de la reactivació del Consell Econòmic i Social, on estan representats els partits polítics, les empreses i els sindicats.
Roca, que ha estat president en els últims tres anys, compta amb un ampli suport al Consell Comarcal, on CiU té onze consellers (Antoni Clement, Josep M. Corominas, David Font, Anna M. Serra, Jaume Vima, Pere Farré, Vicenç Linares, Maribel Iglesias, Josep Lara, Joan Tor i el president Sergi Roca). La segona força és el PSC amb cinc consellers (Abel Garcia, Dolors González, Daniel Sánchez, Francisco Maldonado i Rosalia Monroy). També té representació ERC, amb dos consellers (Rudy Geline i Josep Colillas), i per primera vegada hi és la CUP amb un representant (Enric Campillo).

Comentaris