Entren en funcionament 30 radars nous, un d’ells a Guardiola de Berguedà

El Servei Català de Trànsit ha completat avui la posada en marxa de trenta radars fixos nous, entre els quals n’hi ha un a la C-16, l’eix del Llobregat, a Guardiola de Berguedà. Aquest nou radar al Berguedà ja funciona, es troba en sentit Manresa i se suma al que ja hi ha a Berga, en aquesta mateixa via també en sentit sud, i al de Navàs, a tocar de l’Ametlla de Merola, en sentit nord. Aquest últim, però, està pendent de ser traslladat ja que segons la Generalitat recapta tant que no compleix amb la seva funció dissuasiva. Es tracta d’un dels tres radars de tot Catalunya que més euros recull, entre un milió o 1,4 milions d’euros.
Amb l’entrada en funcionament d’aquests nous radars, a Catalunya ja hi ha 217 aparells de control de velocitat. Això vol dir que per cada milió d’habitats hi ha una mitjana de 30,5 radars, mentre que la mitjana estatal és de prop de 22 radars per cada milió de persones. Xifres que queden lluny de les d’altres països com Holanda, amb 116, i Anglaterra amb 108 radars per cada milió d’habitants.
A part de la C-16, altres vies com l’AP-7, la C-58 i la C-25 també acumulen radars nous.

X