Entra en vigor la nova tarifa per anar del Berguedà a Barcelona per 7 euros

Avui ha entrat en vigor la nova tarifa T-10/60 per als viatges en autobús entre el Berguedà i Barcelona. Aquest nou títol de transport multiviatge comporta un estalvi del 50% del preu actual del bitllet senzill. Es beneficien d’aquesta tarifa els usuaris habituals d’aquest trajecte, ja que permet disposar de deu viatges en seixanta dies. La T-10/60 costa 70 euros, és a dir, que cada viatge surt a 7 euros, la meitat del que costa el bitllet senzill, que és 14,6 euros. La tarifa és valida des de qualsevol dels punts on fa parada aquesta línia que gestiona Alsina Graells de Autotrasnportes, ja sigui Berga, Bagà, Guardiola de Berguedà, Gironella o Puig-reig.
El departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat assumeix la despesa addicional que comporta la posada en marxa d’aquesta actuació, que per a aquest any 2011 serà d’un màxim de 126.800 euros. Des del departament es destaca que l’objectiu és “atendre les necessitats de mobilitat a preus competitius dels usuaris” que habitualment es desplacen entre Berga, Solsona (on també s’aplica aquesta nova tarifa) i Barcelona en autobús, per exemple, els estudiants universitaris. La posada en marxa d’aquest nou títol és, segons el departament, “el pas previ a la integració tarifària del Berguedà en el marc de l’ATM de Barcelona, que es preveu que es desenvolupi durant” l’any que ve. Tot dependrà però de la disponibilitat pressupostària.
Segons el departament, aquests títols utilitzaran la tecnologia de validació sense contacte i podran ser adquirits en els punts de venda de l’empresa concessionària a partir d’avui mateix, mentre que la recàrrega es podrà fer a bord dels autobusos.

X