L’Espunyola ja té el mapa de patrimoni cultural del municipi

L’Espunyola ja té un mapa del patrimoni cultural. L’Ajuntament ha rebut de la diputació aquesta eina, subvencionada en bona part per l’ens provincial, que permet conèixer i classificar tant les masies com tot allò d’interès cultural que hi ha al municipi. En total són 180 elements la informació dels quals es podrà consultar a través del web de l’Ajuntament (www.espunyola.cat). Un 80,20% dels elements que contempla el mapa són patrimoni immoble com edificis, conjunts arquitectònics, masies, jaciments arqueològics i altres. La resta d’elements són col•leccions, objectes i elements urbans (un 5,8%), fons documental i d’imatges (4 %), manifestacions festives, tradicions orals, música, dansa, costumari i tècniques artesanals (6,9%) i zones d’interès natural i espècimens botànics singulars (2%).
Segons l’alcalde, Rudy Geline, és una eina molt important pel poble. Molt interessant a l’actualitat però sobretot de cara al futur per a les persones que vulguin conèixer la informació cultural i patrimonial del municipi.
El mapa, que ha portat a terme la Diputació de Barcelona al llarg d’un any i mig ha costat 12.000 euros, dels quals el 90% han anat a càrrec de l’ens provincial i el 10% per l’Ajuntament.
La redacció dels mapes de patrimoni cultural permet als ajuntaments disposar d’un coneixement global del patrimoni del seu terme municipal per poder establir mesures per a la seva protecció i conservació, així com planificar-ne l’ús social. Actualment, amb el suport de la Diputació, ja hi ha 100 municipis que disposen del mapa i 14 més estan en procés de realització.

X