General

14a Marxa en homenatge als maquis, aquest cap de setmana

Aquest cap de setmana se celebra la 14a edició de la marxa en homenatge als maquis, que organitza el Centre d’Estudis Josep Ester Borràs. Avui, a les 6 de la tarda, sortirà l’autobús de la parada de Berga en destinació al Mas Tartàs, a Osseja, a la base de la guerrilla francesa des d’on s’iniciarà el recorregut demà dissabte, a les 6 del matí. La caminada vol recordar la resistència llibertària antifranquista durant la dictadura. Els participants recorreran els camins que van realitzar els maquis, jugant-se la vida, per tal de passar persones, armes o material propagandístic. A les 11 del matí de dissabte, la comitiva farà parada a Coll de Pal i a les 4 de la tarda, arribarà a La Pobla de Lillet. Diumenge, a les 6 del matí, els participants reprendran la marxa en direcció a Borredà, passant a prop de Castell de l’Areny. La caminada acabarà el proper dilluns, a Pedret, a la 1 del migdia. La marxa finalitzarà amb un dinar popular i una foto de família de tots els assistents.
Durant el camí es faran explicacions sobre els maquis, personatges emblemàtics de la comarca i fets puntuals que van tenir importància durant la seva existència. Els interessats podran afegir-s’hi al llarg del recorregut.

Comentaris