El Consell Comarcal aprova congelar el sou del president, que cobrarà uns 24.000 euros bruts a l’any

El Consell Comarcal del Berguedà va aprovar ahir mantenir el sou del president. Sergi Roca continuarà cobrant el mateix que en l’anterior mandat, quan ja es va rebaixar la retribució en un 5% com a la resta de treballadors de l’administració. Roca cobrarà poc més de 24.400 euros bruts l’any, per una dedicació parcial de mitja jornada. El president comarcal destaca que així es manté la línia d’austeritat que ja tenia l’ens i assegura que a més hi haurà un estalvi del 9%, uns 2.200 euros l’any, en les retribucions als consellers comarcals ja que s’ha suprimit la dedicació parcial que en l’anterior mandat tenia el conseller de Turisme.
A més de la retribució de presidència ahir es va aprovar també la nova organització del Consell. Hi haurà cinc vicepresidències, la primera de les quals l’ocuparà Berga Jaume Vima. Les altres quatre les assumiran alcalde de la comarca. Concretament l’alcalde de Gisclareny, Joan Tor, el de Puig-reig, Antoni Clement, el de Gironella, David Font, i el de la Pobla de Lillet, Vicenç Linares. I és que en aquest mandat l’ens comarcal es dividirà en cinc grans àrees, que seran la d’Atenció a les Persones, la de Territori, una tercera de Règim Intern i Suport Municipal, una altra de Promoció Comarcal i un últim gran àmbit amb Ensenyament, Cultura, Joventut i Esports. Es tracta d’un organigrama que, segons Roca, està enfocat a potenciar els principals àmbits d’actuació del Consell, és a dir, el suport a les persones i els municipis i la promoció econòmica de la comarca.
Pel que fa a l’impuls de l’economia una de les principals apostes de l’ens comarcal, que ja ve de l’anterior mandat, és el rellançament del Consell Econòmic i Social, que aplega món empresarial, sindical i polític de la comarca i que, segons explica Roca, en els propers mesos s’organitzarà en comissions executives per, a finals d’aquest any o principis del que ve, presentar les línies estratègiques a seguir per impulsar l’economia del Berguedà.
D’altra banda el ple del Consell també va aprovar ahir una modificació del pressupost per aquest any per tal de poder destinar un romanent de tresoreria de 344.000 euros a les obres d’ampliació de l’abocador comarcal. A més es va donar el vistiplau a la renovació dels convenis de l’Oficina Comarca de Consum i l’Oficina Local d’Habitatge.

X