General

Gironella oferirà avantatges fiscals per promoure la creació d’empreses

Gironella promourà l’estalvi d’aigua, el reciclatge i la creació d’empreses a través de bonificacions fiscals. L’Ajuntament va aprovar ahir les ordenances fiscals per a l’any que ve, que a més preveuen una congelació dels impostos i taxes l’Impost de Béns Immobles (IBI) i el de circulació de vehicles. Entre les mesures per impulsar l’activitat econòmica, ahir el ple va aprovar bonificacions en les taxes per fer obres en instal•lacions on es desenvolupi activitat empresarial i es creïn llocs de treball. També hi haurà avantatges fiscals en la tramitació dels permisos d’obertura d’establiments comercials. En aquest cas, la bonificació serà del 30%, segons ha explicat en una entrevista al programa “Berguedà Matí” de Ràdio Berga, l’alcalde de Gironella, David Font.
Entre les modificacions de les ordenances aprovades per l’Ajuntament també n’hi que intenten promoure mesures a favor del medi ambient, per exemple en relació amb el reciclatge. Qui més i millor ho faci podrà aconseguir entre un 3 i un 8% de bonificació en la taxa d’escombraries. Són significatius els canvis introduïts en la taxa de l’aigua. Font ha explicat que es farà un reducció del consum mínim d’aigua, és a dir, aquella quantitat que tothom paga encara que no l’hagi consumit. La intenció és que més de la meitat de les llars puguin estalviar en el rebut de l’aigua. Tot això, diu l’alcalde, a pesar de l’increment del cànon aplicat per l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i que el preu del metre cúbic en el primer tram de facturació augmenta en un 3%, segons l’IPC.
Amb la idea d’intentar incentivar l’estalvi d’aigua, es penalitzarà les llars que superin el primer tram de consum pagant més per cada metre cúbic. A més, es crea un tercer tram de consum, que fins ara no s’aplicava a Gironella, pel qual el preu del metre cúbic serà d’1,77 euros per als abonats que consumeixin més de 36 metres cúbics per trimestre. Segons l’alcalde, els casos de gran consum com aquest són minoria al municipi i es tracta de cases amb piscines o jardí. En aquest cas, Font recomana als abonats que si no volen pagar aquesta tarifa busquin sistemes per consumir menys aigua.

Comentaris