General

L’atur al Berguedà augmenta un 9% en un any i se situa en 3.060 persones

Setembre també ha estat un mes nefast per a les xifres d’atur al Berguedà. L’increment a la comarca ha estat del 9% respecte al setembre de l’any passat, amb 256 persones més a l’atur que fa un any. En total la xifra d’aturats al Berguedà és ara de 3.060 persones.
Un increment anual al qual hi ha contribuït especialment la variació respecte al mes d’agost. I és que, segons les xifres fetes públiques pel departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, aquest setembre a la comarca 121 persones s’han inscrit a les llistes d’atur, el que representa que l’increment en només un mes del 4,1%.
Les xifres són molt similars si mirem els municipis més grans de la comarca. En el cas de Berga l’augment de l’atur d’aquest setembre ha estat també del 9%, amb 120 persones més aturades que fa un any i un total de 1.454 aturats. Segons les dades, més de la meitat dels nous aturats que s’han fet en aquest mes són de la capital, concretament 72 persones.
A Gironella, que han tancat el setembre amb 398 persones a l’atur, l’increment interanual és del 5,8%, amb 22 aturats més; i a Puig-reig, l’augment en només un any és del 15,2%, amb un total de 318 aturats, 42 més que fa un any.
Al conjunt del país, l’atur ha assolit la xifra més alta en un mes de setembre des de feia 15 anys superant la barrera psicològica dels 600.000 aturats.

Comentaris