Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

La Diputació farà obres per acabar amb les humitats a l’església de Sant Esteve de Bagà

La Diputació de Barcelona iniciarà en els pròxims dies les obres per resoldre els problemes d’humitats que han aparegut a les voltes de les capelles de l’església de Sant Esteve de Bagà. Es tracta d’una problemàtica que va aparèixer arran dels treballs de millora de la teulada i el campanar del temple que van finalitzar el febrer. Amb aquesta actuació van quedar el descobert els contraforts i part de la pedra, que no es va rejuntar. L’aigua de la pluja es va començar a filtrar i va provocar humitats a l’interior de les voltes de les capelles. En detectar les humitats, l’Ajuntament ho va comunicar a la Diputació que hi actuarà a través del Servei de Patrimoni Arquitectònic Local.
Les obres tindran un pressupost de 67.000 euros, que finançarà íntegrament la Diputació. L’alcalde de Bagà, Nicolás Viso, ha comentat a Ràdio Berga que els treballs consistiran en rejuntar la pedra que ha quedat al descobert i impermeabilitzar les zones afectades per la humitat. Concretament la patologia s’ha localitzat a les façanes de migdia i tramuntana i els seus contraforts. La previsió, diu l’alcalde, és que els treballs estiguin enllestits abans de l’hivern.
La restauració del campanar i la coberta de l’església de Sant Esteve va finalitzar el passat mes de febrer. Aquella actuació, que també va anar a càrrec de la Diputació, va costar uns 700.000 euros.

Comentaris