Quina és la farmàcia amb més aparcament de Berga?

General

Renovar productes i apostar per l’exportació, filosofia de Molles Malé

L’adaptació als nous temps i l’exportació han estat les claus perquè l’empresa de Casserres Molles Malé continuï al peu del canó. Així ho ha dit la responsable de l’empresa, Lourdes Malé, a l’espai de l’ACEB del programa Berguedà Matí, de Ràdio Berga. Es dedica, des de fa 50 anys, a la fabricació de molles. Al principi feien molla petita per les empreses tèxtils del Llobregat, principalment, però el tancament d’aquestes indústries ja va fer replantejar el futur de Molles Malé i van començar a fabricar molta molla per a maquinària agrícola. Aquesta és l’activitat actual: fan molles per a maquinària agrícola i tèxtil que exporten. No fan una exportació directa a l’estranger però sí que treballen per empreses que exporten (per exemple a Amèrica i als Països Àrabs).
Ha dit que sort en tenen de l’exportació a l’exterior en un moment com l’actual de descens de consum intern, i ha incidit en la necessitat de les empreses, berguedanes en aquest cas, d’adpatar-se als nous temps: amb noves inversions, nous productes, nous mercats…
Sobre el futur, Lourdes Malé ha dit que el veuen força negra però que s’ha de ser optimista. Actualment Molles Malé, de Casserres, compta amb una plantilla de 20 persones que treballen per obrir-se a nous mercats i per agafar nous clients. No és fàcil, ha apuntat, però ha afegit que cal anar superant de mica en mica la crisi per afrontar un futur amb garanties.

Comentaris