General

El so de 400 trabucs ressonarà per tot Berga aquest cap de setmana

Els trabucs d’uns 400 trabucaires es faran sentir aquest cap de setmana a Berga. Dissabte i diumenge s’aplegaran a la capital del Berguedà en motiu de la 30a Trobada Nacional de Trabucaires de Catalunya. El plat fort serà diumenge però els actes arrencaran el dia abans, dissabte, amb propostes que giraran a l’entorn del carlisme. Es farà una ruta guiada a la Serra de Noet de la mà del berguedà Toni Gol, expert en temes carlins, que explicarà les batalles carlines que hi va haver. I després, al Pavelló de Suècia impartirà una xerrada sobre la història dels carlins. En aquest mateix espai es podrà visitar una exposició sobre el món trabucaire.
Al vespre, cap a dos quarts de 10, ressonaran per tot Berga els trabucs, des del castell de Sant Ferran, que és on es reuniran els trabucaires per fer una galejada nocturna. Una actuació “molt bonica”, segons ha explicat a Ràdio Berga Maria Perarnau, de la colla de Trabucaires de Berga, que organitza la jornada juntament amb els Trabucaires de Castellar del Riu.
Les activitats del dissabte s’acabaran amb un sopar a l’Ateneu de Berga. I el diumenge arrencarà amb un esmorzar a la plaça Viladomat, a les 10 del matí. A les 11, mentre les autoritats locals rebin els caps de les colles de trabucaires, els gegants de la Bauma animaran la cita. A les 12 del migdia es donarà el tret de sortida a una cercavila que repartirà trabucaires per tot Berga, fent cinc rutes diferents. Pels volts de la 1 es trobaran tots a la Rasa dels Molins i allà, després de batejar a una colla de Terrassa, hi haurà una gran galejada. No passarà desapercebut el so dels trabucs dels 400 participants, procedents de més vint colles de tot Catalunya (on hi ha 46 colles trabucaires). La trobada s’acabarà amb un dinar de trabucaires i acompanyants al pavelló d’esports de Berga.

Estic amb tu

Comentaris