Tecniber

Berga, Cultura

Els participants a la Patum infantil faran un curs obligatori per poder saltar

La Patum infantil ja ha engegat l’engranatge per preparar una nova edició de la festa i un any més es continuarà avançant en la prevenció i la millora de la seguretat dels participants. És un apartat on fa anys que els seus responsables busquen “l’excel•lència” i aquest any per primera vegada hi haurà una sessió de formació específica per als nens i nenes que hi prenen part i per als seus pares. És una de les novetats que comporta l’entrada en vigor de la normativa del foc, que en un principi va amenaçar frontalment la continuïtat de la festa, ja que pretenia prohibir la intervenció dels menors de dotze anys en activitats amb material pirotècnic.
Els responsables de la festa volen fer molta incidència en els temes de prevenció i seguretat i des de fa anys ja han anat introduint elements de protecció. Es van fer ignífugues totes les peces que tenen a veure amb el foc i es va establir un perímetre de seguretat a l’hora de fer els assajos, entre d’altres mesures. Enguany, a més, tots els infants que participin en una comparsa de foc i els acompanyants de ple hauran d’assistir a aquesta sessió formativa, que es farà el 29 de maig (dimarts) de les 7 de la tarda a les 9 del vespre al pavelló de Suècia de Berga.
Abans, però, encara s’han de fer molts altres passos del que és el procés de preparació de cada any de la Patum infantil. Les inscripcions començaran dimarts de la setmana que ve, 15 de maig, quan s’apuntarà als infants que ja van fer Patum l’any passat i que encara no han participat en tres edicions consecutives (que és el màxim permès). L’endemà, s’inscriurà als nous patumaires, i dijous s’apuntarà als infants que saltaran de plens. Previsiblement per algun de les places caldrà fer sorteig perquè hi haurà més candidats que llocs lliures.
Totes les inscripcions es faran a partir de les 6 de la tarda i al pavelló municipal de Berga, espai on s’ubicaran els assajos que es faran de dilluns a divendres entre el 21 de maig i l’1 de juny a les 7 de la tarda. I el dijous 31 de maig, es farà el salt extraordinari que des de fa uns anys els patumaires més petits ofereixen a la Residència de les Germanetes de Berga.
Enguany, es manté el mateix nombre de places que en les passades edicions i en total, comptant els nens i nenes de totes les comparses i els que fan de ple, els participants a la Patum infantil seran uns 200.

Estic amb tu

Comentaris