General

La Patum repesca una parella d’administradors que es va quedar a les portes l’any 2008

La Patum d’enguany tindrà una parella que no s’ha casat aquest darrer any. Tot i que aquesta és, en principi, una de les condicions, en aquesta ocasió s’ha fet una excepció i s’ha obert a parelles que fa uns anys ja es van presentar per ser administradors i que en van quedar fora, perquè hi havia més demanda que oferta. Aquest any, ha passat al contrari. Fins fa quinze dies només hi havia apuntades dues de les quatre parelles d’administradors que té la Patum. A última hora en va sortir una tercera i per trobar la quarta, l’Ajuntament de Berga s’ha posat en contacte amb parelles interessades en altres edicions. Segons ha explicat Roger Cortina, responsable de protocol del consistori, “en aquest cas va ser el cap de colla de la guita qui els ho va proposar i la parella s’ha decidit”. És una parella que es van quedar a les portes de ser administradors l’any 2008.
D’aquesta manera, es pot disposar de les quatre parelles d’administradors, que representen els antics quatre barris de la ciutat. Són les parelles que participen activament de la festa, tal com recordat Roger Cortina: “han de ser presents als diferents actes, religiosos i populars, i dissabte durant el passacarrers tenen un salt de Patum davant de casa, on triïn”.
Els nom de les quatre parelles d’administradors de la Patum 2012 (que se celebrarà del 6 al 10 de juny) es donaran a conèixer aquest proper diumenge, 20 de maig, que és el dia del Ple de l’Ascensió. A 2/4 de 12 del migdia, a la sala de plens de l’Ajuntament de Berga, s’aprovarà que un any més hi haurà Patum. A continuació, a les 12, sortirà el tabal a repicar pels carrers més cèntrics de Berga que hi haurà Patum; i també es donarà a conèixer guanyador del concurs de cartells i es penjarà el primer cartell anunciador de les Festes de Corpus d’enguany.

Comentaris