Handbol Berga, 50 anys

El Club Handbol Berga compleix 50 anys. I hi arriba en bona forma. Després de mig segle de vida, i d’haver mobilitzat bona part de Berga i comarca, actualment el club té el primer equip a tercera territorial i també l’equip de juvenils, que s’està treballant per veure com s’estructura la temporada que ve perquè costa configurar equips de joves quan molts estudien fora de Berga.
El club continua viu i fer mig segle de vida és una satisfacció per a jugadors, exjugadors, tècnics, directius… Per això ho celebraran demà, dissabte amb un dinar de germanor. Un dinar que es farà a les 2 del migdia a l’hotel Berga Park i que anirà precedit per partits d’handbol que es faran al pavelló esportiu de les 10 del matí a la 1 del migdia.
Són actes que s’han preparat per celebrar l’aniversari, així com també es pot veure a la sala Cau d’Art, al carrer Major de Berga una exposició que repassa els 50 anys en imatges: els diferents equips, els jugador, el primer partit oficial a Sant Just Desvern… tot hi és reflectit, sense passar per alt les etapes de més esplendor. Segons ha repassat a Ràdio Berga Josep Farguell, són la bona campanya que van fer fa unes dècades els juvenils, també l’èxit de l’equip femení fa uns anys, més tard quan l’equip va pujar a segona nacional, i l’última campanya de l’equip juvenil. Quatre moments essencials d’una llarga trajectòria del Club Handbol Berga, del qual també en destaca la seva vessant internacional: la celebració a Berga de la Lliga dels Pirineus i el partit Catalunya-Brasil.
L’handbol, un esport que ha posat Berga al mapa, que ha motivat a molts berguedans i escolars i que malgrat hi hagi patit un descens de jugadors, té vida per davant. Així ho augura la junta que fins ara ha portat les regnes del club i que ja ha anunciat que passa el relleu i que té uns substituts disposats a continuar treballant per l’Handbol Berga. Membres de la junta que portaven molts any, des dels inicis, vinculats a l’handbol, com també, han volgut destacar, el seu patrocinador des de fa molts anys, Cal Sistach.

X