Berga programa un seminari europeu sobre envelliment i malalties cròniques

L’envelliment i l’atenció al pacient pluripatològic. Aquest és el tema que es posarà sobre la taula al Seminari Europeu de Ciutats i Regions Agermanades amb Berga, que es farà demà, divendres, a la tarda, al Casal d’Europa del Berguedà (Pavelló de Suècia).
L’objectiu del seminari és l’intercanvi d’experiències entre catalans, polonesos i suecs en relació a les diverses respostes mèdiques i socials a cadascun d’aquests països davant del progressiu augment de la població envellida amb pluralitat de patologies, fet que comporta nous reptes, esforços i relació a l’atenció hospitalària, domiciliària i solucions. Es parlarà també de tractaments i cures al malalt crònic avançat.
Un seminari obert a tothom que es farà de 4 de la tarda a 8 del vespre. Els ponents seran tres, de Catalunya, Suècia i Polònia. De Catalunya, intervindrà Mireia Rusiñol, responsable a la Catalunya Central de la Unitat d’Atenció al Malalt Crònic Complex. De Suècia, Hannah-Karin Link, membre del Consell Regional i del Comitè Executiu de la regió de Gävleborg, president del Comitè de Salut i dels consells sobre vellesa i discapacitat. I de Polònia, Agnieszka Zurek, secretària general de la municipalitat de Debica, president de l’Associació Millennium. Brezeznica sobre vellesa i exclusió social. El moderador serà el periodista i director del diari Regió7, Marc Marcè.