L’Ajuntament de Gironella bonifica a 160 persones per fer ús de la deixalleria mòbil

L’Ajuntament de Gironella aplica, un any més, descomptes en el rebut de les escombraries a les famílies que fan ús de la deixalleria mòbil. És una mesura per incentivar als ciutadans a utilitzar aquest servei, i per fer prendre consciencia de la importància de reciclar. En aquest sentit, l’Ajuntament de Gironella valora molt positivament la campanya Recicla’t, que ha suposat un augment de la pràctica del reciclatge, i mantenint els descomptes preveu aconseguir una fidelització dels usuaris.
160 persones es beneficiaran aquest 2014 de les bonificacions, en funció dels cops que hagin fet servir la deixalleria mòbil de Gironella. En concret, 90 persones obtindran un descompte del 8% del cost del rebut, a 58 persones se’ls aplicarà un 5%, i 11 persones obtindran un 3% de bonificació. Són xifres similars a les de l’any passat, i demostren la consolidació d’aquest servei instaurat el 2011.
Per aquest 2014 es mantenen els mateixos paràmetres i bonificacions que l’any anterior: fer ús de la deixalleria dos o tres cops l’any significa una bonificació del 3%. Si es fa servir quatre o cinc vegades el descompte que s’aplica és del 5%. I si se’n fa ús sis cops, la bonificació és del 8%.
El calendari per aquest 2014 dels dies que la deixalleria mòbil farà parada a Gironella ja està tancat. Serà cada dos mesos. Demà, dijous, 13 de febrer; el divendres 11 d’abril; el dimecres 11 de juny; el dimecres 13 d’agost; el dilluns 13 d’octubre; i el divendres 12 de desembre. I l’horari: d’11 del matí a 2/4 de 2 del migdia, i de 2/4 de 3 a 6 de la tarda, a la plaça de l’Estació.
Els veïns de Gironella tenen a la seva disposició els nous carnets per aquest any a les oficines municipals, i a la mateixa deixalleria els dies de servei. Uns carnets que serviran per anar marcant els dies que la persona fa servir la deixalleria mòbil aquest 2014, i en funció de l’ús que en faci aquest any se li aplicaran descomptes en la taxa d’escombraries de l’any que ve, el 2015.