La CUP de Berga exposa que la nova llei d’ens locals no permet crear fundacions privades i demana a CiU què farà amb l’hospital

La nova llei d’ens locals del PP impedeix la creació de cap tipus d’organisme nou als ajuntaments que tenen en funcionament un pla d’ajust econòmic financer, com és el cas del de Berga. Una normativa que la CUP de Berga va posar sobre la taula al ple de la setmana passada per demanar a l’equip de govern, de CiU, si tenia present que la ‘Ley de racionalización y sostenibilidad de la administración local’, que va entrar en vigor el 31 de desembre, impedeix tirar endavant el model de fundació privada per a l’Hospital Comarcal Sant Bernabé de Berga. Per això el regidor de la CUP Francesc Ribera, Titot, va demanar “parar màquines”.
L’alcalde, Juli Gendrau, va respondre que han conegut la normativa i que ara s’ha demanat un informe tècnic al secretari per poder disposar de la informació que l’Ajuntament ha de tenir present a l’hora de tirar endavant el canvi de forma jurídica de l’hospital. “Properament convocarem al Patronat de l’hospital per parlar del tema i buscar solucions perquè el motiu principal d’aquesta llei és que som municipi de menys de 20.000 habitants i no tenim aquestes competències”. Francesc Ribera el va rebatre que “el principal problema no és aquest, sinó que tenim un pla de sanejament fruit d’una mala gestió i d’un deute de 14 milions d’euros”.
Recordem que CiU de Berga aposta perquè l’hospital deixi de ser un organisme municipal i passi a ser fundació privada. S’hi oposa la Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública al Berguedà, que defensa que l’hospital passi a ser un consorci públic.