Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella participen al concurs Euroescola

Alumnes de 4t d’ESO de l’Institut Pere Fontdevila de Gironella participen al concurs Euroescola, que convoca l’Oficina d’Informació del Parlament Europeu. De fet, el tema del concurs és Europa, el Parlament Europeu i en aquesta edició les eleccions al Parlament Europeu.
L’objectiu d’aquest certamen on-line és acostar la Unió Europea als més joves, fent-los partícips del procés de construcció europea. Els equips que hi participen tenen l’oportunitat de conèixer millor els seus drets com a ciutadans europeus, a part de fomentar l’aprenentatge de diferents llengües. En aquest cas, els estudiants de l’institut Pere Fontdevila de Gironella desenvolupen les propostes del seu treball en anglès i en català. Estan immersos en el projecte amb diferents treballs i activitats que presenten en aquest concurs. Aporten idees, les desenvolupen, aprenen, i s’ho passen bé. Així ho han plasmat Patri Nista i Jacob Comellas en una entrevista a Ràdio Berga on han explicat com es desenvolupa el concurs Euroescola. (Escolta l’entrevista clicant l’àudio adjunt). El repte és poder guanyar el concurs.
El concurs Euroescola 2014 selecciona els finalistes per cada comunitat autònoma i els deu equips millor classificats d’entre tots els finalistes seran els guanyadors. Participaran en una jornada Euroescola a la seu del Parlament Europeu a Estrasburg, junt amb joves de tot Europa.