150 músics i actors pujaran a l’escenari per representar el musical Annie a Berga

Unes 150 persones, entre músics i actors, pujaran aquest cap de setmana –dissabte, diumenge i dilluns– a l’escenari del Teatre Municipal de Berga per representar el musical ‘Annie’. Es tracta d’un muntatge fruit de la col·laboració entre l’Escola de Música de Berga, l’Agrupació Teatral La Farsa i l’Escola de Ballet Maria Alba. “Tres companyies amateurs que demostrem allò que ens agrada fer, hem treballat molt però compensa”, ha dit Angelina Vilella, de la Farsa.
La bona experiència del musical Oliver, que ja van fer conjuntament fa dos anys, els ha animat a tornar a apostar per un musical. En aquest cas, Annie. Es tracta d’un musical “amè, divertit, amb algun moment tràgic però tendre”, tal com l’han definit els responsables de la representació de l’obra a Berga.
L’Annie és una nena òrfena que viu en una orfenat regentat per una dona que odia la nena. Per atzar, l’Annie entra a la vida del milionari Warbucks (que interpretarà Marc Marginet) i vol adoptar-la. L’Annie però està convençuda que té pares i els vol trobar, i aquí també entra en joc una parella que es fa passar pels seus pares. És a grans trets l’argument que posen en escena les protagonistes, que són les nenes que fan d’Annie, la Maria Miguela i l’Èlia Boixader, (s’ho reparteixen segons el dia del muntatge), i la resta de personatges que es mouen al seu voltant.
En total 150 persones, nens i nenes i adults, i d’aquests 30 són músics. I és que la música en directe, la representació teatral i la dansa són els ingredients que configuren el musical Annie, de la mà d’actors de la Farsa i músics de l’Escola de Música. La traducció ha anat a càrrec del berguedà Jordi Cussà, que ha traduït molts textos però mai fins ara cançons. En conjunt, “un gran muntatge”, segons el director del centre Xavier Llobet: “penso que aquest cop tornarem a sorprendre. És un musical divertit, amb punts dramàtics, però divertit. I és una obra apta per a tots els públics”.
Ambientat a Nova York als anys 30, Llobet pensa que el muntatge Annie té molts punts en comú amb el què vivim a dia d’avui a casa nostra: “moltes parts, conseqüència del Crack del 29, s’assemblen molt a la situació de crisi actual”.
Del musical Annie a Berga se’n faran tres representacions al Teatre Municipal de Berga. El públic tindrà tres oportunitats per veure Annie. La primera funció serà aquest dissabte 17 de maig a les 9 del vespre. La segona funció es farà l’endemà, diumenge 18 de maig, a les 6 de la tarda. I la tercera i última dilluns 19 també a les 9 del vespre. Les entrades costen 12 euros i es poden comprar anticipades entrant a la pàgina d’Internet emmberga.fila12.cat. I el mateix dia a taquilla.