Josep Muñoz, de Berga, s’endú el premi al Millor Cuiner Jove de Catalunya

El jove de Berga Josep Muñoz, de 18 anys, s’ha endut el premi al Millor Cuiner Jove de Catalunya. Estudiant de 2n curs a l’Escola d’Hoteleria Joviat de Manresa, Muñoz va participar el passat 30 d’abril en aquest certamen que organitza cada any l’Escola Universitària d’Hoteleria i Turisme de Sant Pol de Mar, i va ser el guanyador absolut. A més, també es va endur el premi en una altra de les categories: a la millor destresa i tècnica d’elaboració.
És una satisfacció per a Josep Muñoz haver rebut aquest reconeixement. Li dóna nom i més ganes de seguir aprenent en el món de la cuina. Un interès que li ve de petit perquè els seus pares regenten el bar Santa Eulàlia de Berga, “al tenir el negoci familiar fa molts anys que corro per casa i m’agrada molt tot el tema de l’hoteleria”, ha explicat en una entrevista a Ràdio Berga. (La pots escoltar clicant l’àudio adjunt).
El curs que ve acabarà el grau mitjà però la seva intenció és fer el superior i combinar-ho amb pràctiques de restauració, “vull seguir aprenent, i alhora posar-ho en pràctica. M’agrada molt la cuina”, ha dit. I també li agradaria fer el curs de sommelier perquè “m’apassionen els vins”, ha comentat.
Al concurs de cuina jove hi participaven 60 nois i noies, dels quals 12 van arribar a finalistes. Havien d’elaborar propostes gastronòmiques sota la temàtica del vinagre. I Josep Muñoz va escollir el plat ‘Pera al vi-nagre’, que ell mateix ha explicat com la va cuinar: “la idea era que visualment semblés una pera al vi però era una pera al vinagre. Vaig fer servir un vinagre blanc i suc de remolatxa per tenyir-lo. La pera estava cuinada al buit impregnada amb el suc de la remolatxa i farcida amb un cremós de foie. I a la base duia nous, daus de pedrer d’ànec i esfèrics de iogurt amb llima i gingebre per contrarestar el greix del foie”. Una recepta que va agradar molt al jurat. Va guanyar el certamen.