Berga exposa ‘10 anys de Voluntariat per la Llengua (VxL): un tast!’

‘10 anys de Voluntariat per la Llengua (VxL): un tast!’. Aquest és el títol de l’exposició que es pot veure a la biblioteca de Berga fins al 27 de maig.
Aquesta mostra itinerant va fent parada a diferents poblacions de Catalunya amb l’objectiu de fer visible la riquesa i la diversitat de participants en el Voluntariat per la Llengua, i també de quina manera el programa s’ha estès a diferents àmbits de la societat al llarg de deu anys.
Voluntariat per la Llengua és un programa per practicar català per mitjà de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari que parli català fluidament, i un aprenent amb coneixements bàsics però que vol adquirir fluïdesa. El programa va néixer el 2003 i ja hi han passat gairebé 80.000 parelles. És una programa reconegut per la Unió Europea com una de les cinquanta millors pràctiques d’aprenentatge d’una llengua.
L’exposició està formada per sis plafons, que contenen imatges, informacions i dades del programa Voluntariat per la Llengua. Es va inaugurar en motiu del desè aniversari, que es va complir el 21 de novembre passat, i des de llavors la mostra ha anat viatjant per diferents municipis catalans: Barcelona, Rubí, Granollers, Manresa, Igualada, i ara a Berga.
L’exposició ‘10 anys de Voluntariat per la Llengua (VxL): un tast!’ es pot veure a la biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga (plaça Europa). L’horari és de dilluns a divendres de les 4 de la tarda a 2/4 de 9 del vespre; dimecres, dijous i divendres també de les 10 del matí a 2/4 de 2 del migdia; i els dissabtes de les 10 del matí a les 2 del migdia.