General

L’Escola FEDAC de Gironella rep un premi en un concurs de l’ONCE

Els alumnes de 4t de primària de l’Escola FEDAC Gironella (l’antiga Anunciata) han guanyat el Concurs Escolar ONCE a Catalunya. Van quedar primers provincials i autonòmics. El treball consistia en fer un mural que reflectís la il·lusió i un decàleg de com ha d’arribar a tothom.
L’Escola FEDAC de Gironella va ser un dels centres guanyadors d’aquesta trentena edició. Els nens i nenes, juntament amb més d’un centenar d’alumnes de les escoles premiades van reivindicar la setmana passada, en un acte al Saló de Sessions al Parlament de Catalunya, el valor de la il·lusió com a “motor de tot el que és gran, innovador i autèntic”, i “pot canviar el món”.
L’acte va ser presidit per la president del Parlament, Núria de Gispert, a qui els estudiants li van lliurar el manifest que van elaborar i faran arribar al Consell d’Europa perquè declari l’11 de novembre dia europeu de la il·lusió.
En aquest certamen hi han participat enguany gairebé 12.000 alumnes de primària i secundària de 163 centres de tot Catalunya. D’entre aquests, s’han triat les escoles guanyadores del concurs, que són l’Escola FEDAC de Gironella; l’escola El Miracle, de Tarragona; l’IES Montsacopa, d’Olot; el col·legi Sant Josep, de Vilafranca del Penedès; i l’escola Virgen de las Nieves, de Santa Coloma de Gramenet.
Un cop lliurat el manifest, els alumnes van plantar una planta de la il·lusió als jardins del parc de la Ciutadella de Barcelona, davant del Parlament.

Comentaris