Frankfurt Berga

Berga, Societat

Berga fa una jornada per formar consumidors reconeguts com a experts en pirotècnia

Berga fa una jornada per formar consumidors reconeguts com a experts en pirotècnia

El Patronat de la Patum ha organitzat per a demà, dimecres 11 de juny, una jornada formativa destinada a consumidors reconeguts com a experts en artificis pirotècnics. La jornada es farà al Pavelló de Suècia a les 7 de la tarda, amb una primera part conjunta amb la Patum infantil i una segona que anirà a càrrec dels diferents responsables del Grup de Consumidors Reconeguts com a Experts que ja s’han format específicament per Patum en els últims anys.

Play

Aquesta jornada es fa des del 2010, quan una normativa europea va obligar a regular l’ús de la pirotècnia de manera més estricta. Per tal de preservar les manifestacions festives amb ús de pirotècnica, el reglament incorpora excepcions relatives a les edats mínimes per a ús d’articles pirotècnics i distàncies de seguretat, però cal complir requisits com ara la formació. D’aquí que es facin cada any cursos formatius, per acreditar les persones que manipulen la pirotècnia –en aquest cas els fuets de la Patum– com a Consumidors Reconeguts com a Experts.
Des que va entrar en vigor la llei, s’han format a 14 persones com a responsables del Grup de Consumidors Reconeguts com a Experts, els quals han format més de 800 persones com a experts en artificis pirotècnics.

Estic amb tu

Comentaris