Xavier Gual plasma les vivències dels seus viatges al llibre ‘El món (no) és un lloc perillós’

Per a l’empresari berguedà Xavier Gual el món no és un lloc perillós. Així ho plasma en el seu llibre de vivències personals, d’experiències que ha viscut en els països on ha viatjat per feina: Tunísia, Algèria, Xangai, Seül, Los Angeles, Las Vegas, Nova York, Hannover, Brussel·les, Roma, Istanbul, entre molts d’altres en on ens endinsa ‘El món (no) és un lloc perillós’. Aquest és el títol del seu primer llibre, editat per Cossetània Edicions dins de la col·lecció Viatgers. Es presentarà aquest divendres, 13 de juny, a 2/4 de 8 de la tarda a La General de Berga.

PORTADA LLOC NO PERILLOS_Final (Medium)

Xavier Gual coneix molt món, ha vist moltes coses però sobretot les ha viscudes. “Fer la majoria de viatges sol, per feina, m’ha ajudat a conèixer gent i endinsar-me en la seva realitat, cosa que no fem quan anem de turistes”, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga. Reflexionar sobre les societats, les persones, les cultures, les religions, les economies… aquest és l’interès de Xavier Gual, un empresari que havia exercit de periodista i que té vocació de d’observador, de crític i d’escriptor. Per això ha convertit el seus viatges professionals en una recerca constant de persones i experiències que ha volgut explicar a ‘El món (no) és un lloc perillós’.

Ens n’ha fet un petit tast a Ràdio Berga (escolta l’entrevista clicant l’àudio adjunt) i aquest divendres a 2/4 de 8 ho farà a La General, en l’acte de presentació del llibre, on Xavier Gual estarà acompanyat d’Albert Bosch, emprenedor, aventurer i escriptor; d’Albert Casals, viatger i escriptor, autor de ‘El món sobre rodes’; i Pep Garcia, columnista i escriptor a punt de ser viatger. A més, virtualment també hi intervindran Quim Masferrer (‘El Foraster’ de TV3); Marc Serena, periodista i escriptor; i Gus Rivero, empresari californià.

A més, el col·lectiu Konvent.0 mostrarà el seu muntatge ‘els no-llocs del món’ en un acte que conduirà el periodista Joan Barbé. El llibre ja es pot trobar a les principals llibreries.

X