S’impulsen noves mesures per protegir, ordenar i valorar la Riera de Merlès

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà impulsa una sèrie de mesures i iniciatives per tal d’ajudar a protegir, ordenar i valorar la Riera de Merlès.

Entre aquestes iniciatives hi trobem la creació de 9 punts més de recollida de deixalles entre el Cobert de Puigcercós de Borredà i Sant Cristòfol, a Santa Maria de Merlès. D’altra banda, el Servei Català de Transit i els ajuntaments de La Quar, Sagàs i Santa Maria de Merlès estan treballant en la signatura d’un conveni de col·laboració per assumir les facultats de denúncia i sanció per infraccions a normes de circulació. Finalment, també s’han editat 2.000 flyers i 3 cartells sobre el comportament cívic a l’espai natural protegit a la Riera de Merlès, en el terme municipal de Borredà.

A més, cap a finals d’any, el Servei de Desenvolupament Local de l’Agència preveu tenir redactada la proposta del Pla director integral de la Riera de Merlès. Aquest document té l’objectiu de definir quines han de ser les feines a fer a curt, mitjà i llarg termini per tal de resoldre les problemàtiques que afecten la Riera i millorar-ne l’ordenació, protecció i gestió.

L’Agència de Desenvolupament compta amb la col·laboració dels ajuntaments dels nou municipis per on passa la Riera, que són Sant Jaume de Frontanyà, Les Llosses, Borredà, Lluçà, La Quar, Sagàs, Santa Maria de Merlès, Puig-reig i Gaià, del Consell Comarcal del Berguedà, el Consorci del Lluçanès, la Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

La Riera de Merlès va ser declarada Reserva Natural Parcial i està inclosa dins del Pla d’Espais d’Interès Natural de Catalunya per la seva riquesa paisatgística i la diversitat biològica que reuneix.

X