Borredà aposta per la qualitat dels actes en la seva Festa Major

Del divendres 15 al dimarts 19 d’agost Borredà viurà la seva Festa Major. L’associació Borredà de Festa, amb l’ajuda de l’Ajuntament de Borredà, prepara un programa d’actes ple d’activitats diverses i de qualitat, per acontentar els habitants i els visitants amb, per exemple, el Concert de Miquel del Roig i Kayo Malayo.
El actes preliminars comencen divendres amb la Missa solemne, cantada per Coral de Borredà, a les 11 del matí a l’Església, seguit d’un concert, a les 12, a càrrec de la mateixa coral, per acabar amb ballets a càrrec de l’Esbart de Borredà a la plaça Major. Al vespre, a les 9, Format JAZZ a la Plaça Major, aquest any amb “Degustació de Formatges Suissos”. La Festa Major de Borredà comença de forma oficial a 2/4 de 12, amb el concert del grup Tumbaos a la Plaça Major, seguit d’una Discomòbil amb el borredanès DJ Xitus.
Les activitats segueixen dissabte a les 10 del matí, amb el 20è campionat de Tenis taula, al local Puigmal, i a 2/4 de 12 Contacontes amb el Gernat i Mandarino a la Plaça Major, seguit d’Animació infantil a càrrec del grup Cap i Cua. A la tarda, a les 5, es farà l’Exposició d’andròmines i la Baixada d’andròmines a la plaça Major, a les 6 la inauguració de l’exposició del Concurs de Rams de Flors al Centre Cívic i, a les 8 del vespre, un Taller de Dimonis a la plaça Major. Ja a la nit, està programat el 19è Correfoc, a les 10, amb la Colla dels Dimonis Socarrimats de Borredà, que començarà a la Plaça Major i acabarà al camp de futbol, obert a tothom. A les 12, un dels plats forts de la festa major, amb el Concert del cantautor Miquel del Roig i el grup Kayo Malayo a la plaça Major, seguit de Discomòbil.
La festa major seguirà diumenge, a les 12 del migdia, amb els Geganters i Capgrossos de Montmajor, Sant Julià de Vilatorta, Sant Bartomeu del grau i el gall Radulf de Borredà. De cara a la tarda, a les 6 es farà la cloenda de l’exposició del Concurs de Rams i Flors, i l’entrega de premis, al Centre Cívic i, a les 7, hi haurà sardanes a la plaça Major amb el grup REMS, amb rom cremat per a tothom a la mitja part. El dia acabarà amb el Gran Ball de nit, a les 12 a la plaça Major, amb el Grup Sol de Nit.
Dilluns, a les 11, es prepara un matí per la mainada a la Plaça Major, amb el Taller de xapes i jocs. A les 5 de la tarda, es farà el 18è campionat de Botifarra Dr. Jesús Soler, al Centre Cívic i, a la mateixa hora, Jocs populars per nens i joves a la plaça Major. A les 9 del vespre, 4t Sopar Popular a la plaça Major, amb menú per a celíacs. A la nit, a 2/4 d’11, Actuació d’humor a càrrec de l’humorista SELVIN, a la plaça Major, seguit de la Caminada solidaria Nocturna, que començarà a les 12. Cada participant ha de portar un producte alimentari i lliurar-lo a l’inici de la caminada i, al final, hi haurà un refrigeri.
El darrer dia, dimarts, començarà a les 11 del matí amb el Triatló per a grans i petits, amb l’inici a les pistes municipals. A la tarda es farà el Campionat de Dòmino a la plaça Major, obert a tothom. Per finalitzar la festa major, a 2/4 de 12 hi haurà el Gran Ball de nit a la plaça Major amb el Grup Axis. En acabar el ball, coca i xocolata desfeta per a tothom. Per finalitzar la festa major, Fi de festa amb Los Pachucos, seguit de Discomòbil a càrrec de Mon DJ (Disco VIG).
Les expectatives de cara a aquesta festa major són, principalment, “que faci bon temps. Tot sembla indicar que a partir de dijous o divendres millorarà el temps”, tal com ha explicat l’alcalde de l’Ajuntament de Borredà, Joan Roma, en una entrevista a Ràdio Berga. “La Festa Major de Borredà es caracteritza perquè totes les activitats es fan a l’aire lliure. Pràcticament tot es fa a la plaça Major”, ha afegit. Roma ha volgut destacar com a “actes més espectaculars per coneixement, originalitat i professionalitat, el Concert del cantautor Miquel del Roig i el grup Kayo Malayo, de dissabte, i també els concerts de Los Patxucos i Tumbaos”. Pel que fa al FormatJAZZ, Roma considera que “és esplèndid. Ha acabat essent

X