Frankfurt Berga

Berga, Cultura

Berga aparca el projecte de fer un audiovisual per explicar el setge del castell

Explicar el setge que va patir el castell Berga el 1713, durant la Guerra de Successió, era la història que es volia plasmar en un audiovisual que finalment no es farà. Com a mínim aquest any. Promogut per l’entitat berguedana Pi3B, amb el suport de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Berga i l’Ajuntament de Berga, el curtmetratge es volia estrenar pels volts de l’11 de Setembre, com un acte més dels que es faran a Berga per commemorar el Tricentenari dels fets del 1714. La proposta però ha quedat aparcada. El motiu és que la subvenció de la Generalitat –dins la línia d’ajuts per a actes del Tricentenari– va arribar massa tard.

Segons ha explicat a Ràdio Berga la productora del muntatge, Janina Vilana, a principis de juliol no tenien resposta de la Generalitat de si els atorgaven o no la subvenció i l’equip tècnic es va veure obligat a desconvocar el rodatge a Berga (majoritàriament) previst per a principis d’agost, ja que a un mes vista els actors i artistes que protagonitzaven la història havien de tancar calendari perquè tenien altres compromisos. Per exemple, Pep Sala, excomponent de Sau, enregistrava un disc; o l’actor Lluís Soler actuava al Teatre Nacional. Pocs dies després, a mitjans de juliol, Pi3B va rebre la notificació de la Generalitat que podien comptar amb 3.000 euros de subvenció per al curtmetratge. Ja era massa tard.

Ja no era viable, ha explicat Vilana, tornar a convocar l’equip artístic, “tècnicament hagués estat possible, però per tot l’equip artístic no”. Per això van renunciar a la subvenció. No la podien acceptar si la producció no es duia a terme per aquest 11 de Setembre. Si es volgués fer de cara a l’any que ve caldria tornar a buscar ajut econòmic. De fet, els 3.000 euros de la Generalitat s’haguessin hagut de complementar amb altres vies de finançament per fer front als costos del rodatge. Ara, ha dit Janina Vilana, caldrà valorar si val la pena seguir apostant pel projecte audiovisual per recrear el setge del castell de Berga de cara l’any que ve, “però potser aquest projecte el 2015 ja no tindrà la força que hagués tingut aquest any. Per al 2014, any del Tricentenari, el muntatge era ideal”, ha apuntat.

Pel·lícula Pi3B Tricentenari

Estic amb tu

Comentaris