Dones monitores de colònies a Vilada entre el 1955 i el 1975 convoquen una trobada

Vilada acollirà el dissabte 11 d’octubre una trobada de dones monitores de les colònies que organitzava el Bisbat de Solsona a Vilada, entre els anys 1955-1975. Un grup de dones que de joves havien fet de monitores d’infants han trobat interessat retrobar-se i per això han convocat aquest acte festiu. Es farà una missa i un dinar de germanor.

Les impulsores de la iniciativa fan una crida a totes les dones del Berguedà i comarques veïnes que en aquells anys van fer de monitores de les colònies a Vilada que s’apuntin a la festa. Ja s’havia fet fa alguns anys una trobada d’aquestes característiques a Solsona, quan es van celebrar els 25 anys. Aquesta, serà la primera que es fa a Vilada, el lloc on es feien les colònies, i de les quals en tenen molt bon record, ha dit Roser Costa: “fèiem pedagogia, formació, jocs… els nens i nenes s’ho passaven molt bé. També fèiem país perquè per exemple cantàvem cançons en català en una època en què no era gaire habitual”.

Per participar a la troba cal inscriure’s abans del dia 7 de setembre trucant a un dels següents contactes: Roser Costa (973 53 30 81), Dolors Mas (93 820 48 98), o Josefina Vilajosana (93 744 11 34).

X