Frankfurt Berga

Berga, Cultura

Unes quaranta persones participaran al curs de dansa lliure a Berga

Berga acollirà des d’aquest dissabte 23 d’agost i fins al dimarts 26 una nova edició de la Trobada Internacional de Dansa Lliure, al Parc del Lledó. Enguany és la 25a trobada. Una data especial, un quart de segle de dansa lliure a Berga, organitzat per l’Associació Catalana de Dansa Lliure.

En aquesta edició hi participaran una quarantena de persones, la majoria procedents de Catalunya mateix, ja que a diferència d’anys enrere la trobada ja pràcticament no atrau gent de l’estat espanyol i de França, ha dit la coordinadora Amèlia Alvera, argumentant que “abans no es feien tants cursos de dansa lliure, ara l’oferta és més àmplia”.

El curs de dansa lliure dura quatre dies i es fan classes amb el mètode Malkovsky com a referent. És un mètode nascut a França que busca el benestar de la persona per mitjà de la música i la simbiosi amb la natura, “amb molts beneficis”, ha destacat Alvera en una entrevista a Ràdio Berga (la pots escoltar clicant l’àudio adjunt). Tot i això, també ha admès que la dansa lliure és una tècnica força desconeguda pel gran públic, per això ha animat als berguedans a fer cap aquests dies a l’amfiteatre del Parc del Lledó de Berga i conèixer de prop de la dansa lliure.

Les ànimes del curs són la professora Regine Estampes i el prestigiós pianista Pierre-Paul Laeuffer. El curs sencer té un cost de 140 euros, amb descompte per als socis de l’Associació Catalana de Dansa Lliure. A més, també hi ha la possibilitat d’apuntar-se només el cap de setmana (dos dies en comptes de quatre, a un preu més reduït). Encara hi ha temps per apuntar-se i les inscripcions es poden fer per mitjà dels telèfons 93 821 31 01 o 646 48 47 85, o del correu electrònic amelia_dansa@yahoo.es.

Exposició sobre la dansa lliure

A part del curs, enguany en motiu del 25è aniversari també es munta una exposició sobre la dansa lliure. Una mostra que serà fins al 31 d’agost a la sala polivalent del Teatre Municipal de Berga (oberta de 5 a 8 de la tarda) i on s’hi podran veure fotografies, vídeos, documents i tota mena de material sobre la dansa lliure.

Trobada internacional de Dansa Lliure

Estic amb tu

Comentaris