L’ANC de Saldes organitza un assaig de la V al Refugi d’Ensija, amb la presència dels Castellers de Berga

L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) de Saldes organitza una trobada al Refugi d’Ensija aquest proper diumenge, 24 d’agost, per fer un assaig de la V de l’Onze de Setembre a Barcelona. L’acte comptarà amb la presència del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), Jordi Merino, i també hi seran els Castellers de Berga i els grallers de Maçaners.

Els Castellers de Berga faran una expedició a la Serra d’Ensija i allà descarregaran alguns pilars, tal com ja han fet en altres ocasions al Pedraforca o al Cim d’Estela.

Les activitats, la formació de la V i l’actuació castellera, començaran a 2/4 d’11 del matí. Prèviament, tothom podrà pujar lliurament fins al Refugi d’Ensija, tot i que l’organització recomana que l’ascens es faci per la ruta del camí de les Llobeteres, ja que és més tranquil i ombrívol que el camí de la Font Freda. Una excursió que acabarà amb un acte festiu com el que l’ANC de Saldes ja va organitzar l’agost de l’any passat amb l’assaig de la cadena humana entre el Pollegó inferior del Pedraforca i el superior. En aquella ocasió es van aplegar al cim del Pedraforca unes 300 persones i ara l’organització de la V a Ensija espera reunir una quantitat igual o superior de persones, ja que l’accés al Refugi d’Ensija és més senzill. També demanen que es portin estelades i samarretes grogues.

Aquest assaig de la V a Ensija, amb el teló de fons del Pedraforca, es fa coincidir amb la celebració dels 50 anys del Refugi Serra d’Ensija, que pertany a la xarxa de refugis de la FEEC, i que ha organitzat una sèrie d’actes commemoratius al llarg de l’estiu que s’allargaran fins al 13 de setembre, amb l’actuació del cantautor Cesk Freixas.

X