Gironella construeix una vorera per connectar la Font dels Tòrracs amb Cal Bassacs

L’Ajuntament de Gironella està treballant en la construcció d’una vorera que connectarà el barri de la Font dels Tòrracs amb el de Cal Bassacs. Fins ara no hi havia vorera i els vianants havien de passar pel voral de la carretera.

D’aquí que els veïns del barri ja feia anys que reivindicaven aquesta obra, tenint en compte que són moltes les persones que hi transiten. Ara, l’equip de govern de CiU ha signat un conveni de cessió de terrenys amb un propietari privat per poder fer la vorera sense enxiquir el carril de vehicles sinó agafant part dels marges i camps.

La vorera, d’uns 400 metres de llargada, tindrà 1,20 metres d’amplada, per tal de garantir la seguretat dels vianants i permetre el pas de tant de cadires de rodes com de cotxets.

Les obres les porta a terme la brigada municipal de Gironella i treballadors de plans d’ocupació. Les van començar a principis de juliol però es van aturar a l’agost per vacances del personal i per la festa major, i aquests dies s’han reprès. La previsió és que s’enllesteixin entre finals de setembre i principis d’octubre, segons ha dit a Ràdio Berga l’alcalde de Gironella, David Font. L’equip de govern de CiU destina per aquesta actuació uns 8.000 euros.