El Concurs d’Idees Emprenedores al Berguedà augmenta el valor dels premis i hi destina 14.000 euros

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà, amb el patrocini de La Caixa, convoca el tercer Concurs d’Idees Emprenedores per incentivar el talent creatiu i innovador, amb l’objectiu de dinamitzar i promocionar la iniciativa emprenedora al Berguedà. I en aquesta edició, incrementa la dotació econòmica dels premis, valorats en 14.376 euros.

Hi ha dues categories: premi a la millor idea i premi emprenedor. El premi a la millor idea, amb un guardonat, és per les propostes més creatives i innovadores. I el premi emprenedor, amb tres distincions, és pels projectes d’empresa més viables, innovadors i amb major potencial de creixement del Berguedà.

El termini de presentació de candidatures és fins al 19 de novembre d’aquest 2014. S’han de fer arribar a l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, a la plaça Sant Joan, 16, 1r pis. El telèfon és el 93 824 77 00. El mail: agencia@adbergueda.cat.

L’any passat es van presentar al certamen 14 projectes, 6 candidatures a la categoria de millor idea (el guanyador va ser Jaume Clotet per Mel·lis-Serveis Apícoles), i 8 a la del premi emprenedor (el primer premi va ser per a Centre Burricleta). En el transcurs d’aquest any s’han anat desenvolupant, tal com explicat a Ràdio Berga Sergi Roca, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

Amb l’ampliació dels premis, els organitzadors esperen augmentar els resultats de l’any passat. El premiat en la categoria de millor idea s’endurà 300 euros, una invitació gratuïta a un dinar de Joves Empresaris, servei de gestoria gratuït durant dos trimestres a escollir entre les assessories col•laborades, assessorament per elaborar el Pla d’Empresa i buscar finançament, assessorament en el model de negoci i pla de màrqueting i una acció de promoció. (Són serveis que s’atorguen gràcies al patrocini de La Caixa i de la col•laboració d’empreses i associacions).

En l’apartat de premi emprenedor, hi haurà premi per a les tres millors iniciatives. El primer premi s’endurà 1.000 euros, també domini i web, sessions de coaching, una invitació gratis a un dinar de Joves Empresaris, servei de gestoria gratuït durant dos trimestres a escollir entre les assessories col•laboradores, formació presencial en fiscalitat i laboral per CTAC, sis mesos de lloguer gratuït en els despatxos i naus del Centre d’Empreses de Cercs, participació en una programa d’Emprenedoria, tutoria presencial, assessorament, dos anys de quota gratis i quinze hores d’assessorament personalitzat en el model de negoci i pla de màrqueting i acció de promoció.

El segon premi serà de 700 euros i també diversos serveis d’assessorament, atenció personalitzada, tres mesos d’estada gratuïta al Centre d’empreses, i altres facilitats per tirar endavant el negoci.

I el tercer premi s’emportarà 400 euros i servei de gestoria gratuït durant dos trimestres, tres mesos de lloguer de franc al Centre d’Empreses de Cercs, i entre d’altres assessorament per engegar i consolidar el projecte.

El Concurs d’Idees Emprenedores s’emmarca en els plans d’impuls de l’emprenedoria a la comarca, davant la necessitat d’impulsar les iniciatives de dinamització i promoció de l’emprenedoria.