Els Castellers de Berga actuen diumenge a Torredembarra, en el marc del Concurs de Castells de Tarragona

Els Castellers de Berga participaran aquest diumenge, 28 de setembre, al Concurs de Castells de Tarragona, que en aquesta edició es fusiona amb l’antic Concurs7 de Torredembarra. Aquest diumenge les actuacions del Concurs de Castells es faran a Torredembarra i el cap de setmana següent, els dies 4 i 5 d’octubre, el certamen es concentra a la plaça Tarraco Arena de Tarragona.

Els Castellers de Berga actuaran a Torredembarra i ho faran portant a plaça els seus millors castells, ha dit a Ràdio Berga el president de la colla, Xavi Torrabadella. Apostaran pels seus millors castells: el 4 de 7 amb agulla; el 5 de 7, que només l’han descarregat en una ocasió; i el 7 de 7, que l’han descarregat dues vegades. “Tres castells de set pisos que intentarem descarregar”, ha comentat. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

És la 25a edició del Concurs de Castells de Tarragona, on entre els tres dies hi participaran un total de 41 colles. Aquest diumenge, al costat dels berguedans, hi haurà 10 colles més. I el 4 i 5 d’octubre actuaran a Tarragona 30 colles, entre les quals debutaran els Castellers d’Esparreguera i els Salats de Súria. Els Minyons de Terrassa han renunciat novament a participar a la trobada del diumenge 5 d’octubre, on la principal novetat respecte l’any passat ha estat la classificació dels Nens del Vendrell en comptes dels Castellers de Lleida. I els Castellers de Berga seran a Tarragona amb camisa verda, donant suport als seus padrins, els Castellers de Sabadell.

Amb la participació al Concurs de Castells, els Castellers de Berga encararan ja la recta final d’aquesta temporada, que es tancarà al novembre. Després del certamen a Torredembarra, els quedaran tres actuacions: el 19 d’octubre a Avià, el 26 d’octubre a Sabadell, i l’1 de novembre a Súria.

X