Sergi Cuenca ha fet un parèntesi en la direcció musical de ‘El Rey León’ per treballar a l’òpera ‘El barber de Sevilla’

“Ha estat una experiència gratificant”. Així valora el músic de Puig-reig Sergi Cuenca el seu pas per l’òpera ‘El barber de Sevilla’, que es pot veure fins demà, dijous 25 de setembre, al Gran Teatre del Liceu de Barcelona. És l’assistent de direcció musical de l’obra i la valoració que en fa de la participació en aquest projecte “és molt positiva”, ha dit en una entrevista a Ràdio Berga (la pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

‘El barber de Sevilla’ és l’òpera còmica més famosa de la història. L’obra se situa a la ciutat andalusa de la segona meitat del segle XVIII i explica la història del vell rondinaire Bartolo, que vol casar-se amb Rosina i allunyar-la dels seus pretendents. És la contraposició d’un arquetip del món antic, Bartolo, contra la modernitat de l’amant, Almaviva.

‘Il barbiere di Siviglia’, òpera en dos actes, és un llibret de Cesare Sterbini basant en la comèdia homònima del dramaturg francès Beaumarchais, amb música de Rossini. El muntatge del Liceu el dirigeix Comediants, que aposta per recursos del teatre popular i de carrer. És una de les gran obres del gènere de l’òpera bufa, amb atractiva música de Rossini.

D’aquesta manera, el Liceu ha obert la temporada 2014-2015, amb aquesta obra en cartellera, ‘El barber de Sevilla’, que s’ha pogut veure des del 14 de setembre i fins aquest dijous 25 de setembre, que és quan es farà l’última funció. Segons Cuenca ha tingut molt bona acceptació per part del públic.

Ell va tenir la oportunitat de participar-hi “gràcies al director musical del Liceu, Josep Pons, de Puig-reig”, ha explicat, i no s’ho va pensar dues vegades. Va fer un parèntesi en el projecte en què treballa a Madrid ‘El Rey León’, i es va endinsar amb ‘El barber de Sevilla’. Aquest divendres però, un cop acabada aquesta obra, torna a Madrid i es reincorpora a la direcció musical de l’exitós ‘El Rey León’, un musical que està en cartellera des de fa tres anys i no té data de finalització.

X