Cars Berga

Avià, Berga, Societat

Els zombis conqueriran Avià per viure una nit intensa de joc i emocions

Zombis, trets, sang, escenes de pànic i de terror seran part dels ingredients, entre d’altres. I l’escenari, Avià. El dissabte 18 d’octubre, a la nit, s’hi farà l’activitat Survival Zombie, l’acte central que tindrà enguany el festival Terrorfest, que arriba a la tercera edició i que es fa del 17 al 19 d’octubre a l’exterior i interior de l’hotel Berga Park.

En aquesta edició, els organitzadors del Terrorfest –Insomnia Corporation i la Berguedana de Trash– han optat per incorporar un esdeveniment de ressò estatal com és el Survival Zombie, organitzat per l’empresa madrilenya World Real Games i que ja arriba a la desena edició.

Es tracta d’un esdeveniment que es coneix com un ‘real game’, –un joc real–, una aventura en la qual els participants podran sentir durant unes hores que formen part d’un món dominat pels morts vivents. I és que els zombis tindran per objectiu contagiar la seva infecció a les persones sanes, que lluitaran per la seva supervivència. Tot plegat enmig d’una història de la qual els participants s’hi integraran de ple, sense saber com en sortiran, envoltats això si per actors i personal perfectament caracteritzats i amb missions i tasques concretes per mantenir la sensació de realisme, tal com ha explicat a el director de l’esdeveniment Diego de la Concepción.

S’espera la participació d’uns 1.000 jugadors. És la xifra que calculen tenint en compte l’èxit de les edicions anteriors en les diferents poblacions per on ha passat el Survival Zombie. Ara, aterra a Catalunya i en concret a Avià, un poble “molt apropiat perquè el conquereixin els zombies”, ha dit De la Concepción. Els actors seran uns 120 (es calcula aportant-hi el 12% de les persones apuntades), i els participants es diferenciaran de la gent del municipi que no jugui perquè portaran alguna peça de vestit de colors determinats.

És un esdeveniment del tot novadós per Avià i el Berguedà. S’espera que tingui bona acollida per part dels avianesos, berguedans i forans que es desplaçaran a Avià per l’ocasió. Així ho ha dit l’alcalde d’Avià, Llorenç Altozano, conscient que “tenim una infecció al poble i que passaran coses estranyes a Avià”, ha dit fent broma. El regidor Marc Graus, que ha qualificat la prova com a “esportiva, temàtica i nocturna”. Començarà a les 11 de la nit i s’allargarà fins a les 7 del matí; seran 8 hores de joc, de tensions i de sensacions que “s’han de viure”, han destacat els organitzadors. Per això han animat a tothom a apuntar-s’hi. De moment, les inscripcions superen les 500. Per a més informació i preus podeu consultar la pàgina web: survivalzombie.es/avia.

EL SURVIVAL ZOMBIE TANCARÀ EL TERRORFEST

El Survival Zombie tancarà el festival de terror Terrorfest, que arriba ja a la tercera edició. En les dues edicions anteriors ha tingut bona acceptació i per això Insomnia Corporation i la Berguedana de Trash hi aposten de nou. Els dies 17, 18 i 19 d’octubre l’hotel Berga Park i els seus exteriors es convertiran en passatges del terror (un de gran i un de petit), també hi haurà fira de productes artesanals, atraccions, exposició d’il·lustracions de monstres, maquillatges, projecció de curtmetratges internacionals de terror, presentació del llargmetratge ‘El hombre de la oscuridad’, i ball country. Aquestes són les activitats que s’han programat “per a infants i adults, és un festival per a totes les edats”, ha dit Climent Vila, de l’organització. Totes les activitats són gratuïtes excepte el passatge del terror (1 euro). Per a més informació: www.facebook.com/terrorfest

Comentaris