Berga, Societat

La junta de la unió de botiguers de Berga plega per donar pas a una etapa més oberta i participativa

La unió de botiguers de Berga, Berga Comercial, vol trobar noves fórmules per ser més oberta i participativa. Aquesta és la voluntat de l’actual junta, encapçalada per Marc Vilà, que ja ha anunciat que dimiteix. Els membres de la junta pleguen en bloc perquè “alguns no ho podem compaginar amb la feina que tenim i la resta, com que vam entrar tots junts, també se n’aparten per donar pas a saba nova”. Així ho ha explicat a Ràdio Berga Marc Vilà, encara president de Berga Comercial.

La renúncia no es farà efectiva fins a finals d’aquest mes d’octubre. S’han donat unes setmanes de marge per poder passar el relleu als comerciants que s’animin a formar part de la nova junta, la qual ha de néixer amb la voluntat de fer que Berga Comercial “representi tot el sector”, ha dit Marc Vilà. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt).

Volen que la unió de botiguers i comerciants, que actualment té uns 150 associats, faci un gir. Aquesta és la seva voluntat de la junta actual, tot i que cap dels seus membres continuarà al capdavant. Sí que exposaran les seves idees a la junta entrant, un cop hagin sortit les 8 persones necessàries per formar l’equip, on també volen que hi hagi representació dels quatre eixos comercials en què la unió de botiguers divideix Berga: el carrer Major, el passeig de la Pau, el carrer del Roser i el passeig de la Indústria. Quatre eixos que “han d’anar tots a la una, amb accions que beneficiïn a uns i altres, tot i que això és complicat”, ha admès Vilà, posant com a exemple que les Gangues al carrer o la Shopping Night beneficien al carrer Major i no a la resta d’eixos.

Cal una junta “amb el màxim de representativitat per a poder prendre decisions que beneficiïn a tots els comerciants”, ha apuntat Marc Vilà, convençut que sortirà un nou equip amb ganes i amb empenta per tirar endavant la nova etapa de Berga Comercial. Una entitat, ha afegit, “necessària”.

Estic amb tu

Comentaris