Berga, Societat

Arriba una renovada Berga Bolet i el Concurs de Boletaires, aquest cap de setmana

Berga es convertirà aquest cap de setmana en la capital del bolet. S’hi celebra una nova edició de la mostra Berga Bolet, que enguany canvia de format i deixa de banda ser una fira expositiva i estàtica per passar a ser un espai demostratiu i dinàmic. La ubicació també varia: la Berga Bolet abandona el passeig de la Indústria i es concentra a la zona del carrer Major.

Una de les propostes innovadores serà el concurs de tapes que es farà el dissabte a partir de les 8 del vespre i fins a 2/4 de 12 de la nit a diferents establiments, bars i restaurants de la ciutat, que oferiran una tapa cadascun al preu d’1,5 euros. En total, 29 tapes diferents fetes amb bolets, que aquells que les tastin podran votar la que més els agradi. Per participar s’entrarà al sorteig de dos caps de setmana gastronòmics.

El concurs de tapes serà una de les novetats, així com també l’obertura dels comerços del nucli antic de Berga dissabte fins quarts de 12 de la nit i diumenge tot el dia. Els botiguers s’hi han implicat molt i organitzaran diferents activitats, una és aquest concurs de tapes, també es farà una arrossada popular, i un concurs de ‘selfies’, entre d’altres propostes. Totes, això sí, ambientades amb la temàtica boletaire. Els bolets seran els protagonistes d’una festa “que convida a fer-hi cap, serà molt atractiva”, ha dit la tècnica de turisme Imma Espelt (la pots escoltar clicant l’àudio adjunt).

En paral·lel, durant tot el cap de setmana hi haurà diferents actes que començaran ja demà, divendres, a 2/4 de 10 del matí amb la jornada ‘Els bolets, convivència entre la preservació del medi i el rendiment econòmic’, que es farà al Casal de Gent Gran i que s’allargarà fins a les 6 de la tarda. I també hi haurà ponències dissabte al matí, de 10 a 12.

Altres propostes de dissabte seran animació musical pels carres, esmorzar amb coca de bolets i cava, inflables pels més petits, mostra d’associacions, mostra d’oficis i artesania, trobada del Berga Scooter Club, fauna salvatge Camadoca, mostra i venda de bolets, música amb l’orquestra de l’escola de música de Berga, tallers de sensibilització mediambiental, maquillatge infantil de cares, jocs de fusta reciclada, taller de plastilina per fer bolets, ball country, vermut musical, passejades amb ponis, taller d’scrapbooking, i de manualitats, berenar amb coca de bolets i cava, passada amb la banda de l’escola de música de Berga, actuació de la Berguedana de Folk, concert amb Poca-Solfes, concurs de selfies (autoretrats), concurs de tapes, DJ, i concert amb The Pepper Pots (Podeu consultar horaris i llocs a l’enllaç adjunt).

La ventall de propostes és amplia i variat. I diumenge continuarà l’activitat. Al matí Concurs de Boletaires al Pla de Puigventós. I a Berga, a l’espai de la Berga Bolet, jocs de fusta reciclada, mostra d’artesania i oficis, mostra i venda de bolets, mostra d’associacions, inflables, vermut musical, dinar popular amb arròs amb bolets, cercavila gegantera, sardanes amb la cobla Principal de Berga, batucada amb Trastukats i espectacle pirotècnic i cremada de la falla.

CONCURS DE BOLETAIRES AL PLA DE PUIGVENTÓS

L’acte estrella serà el Concurs de Boletaires al Pla de Puiventós (Castellar del Riu), on s’hi esperen més de 4.000 persones, segons ha dit a Ràdio Berga Jesús Perarnau, president de la Penya Boletaire de Berga, que organitza el certamen. (Pots escoltar l’entrevista clicant l’àudio adjunt). A partir de les 9 del matí s’ha serviran ja esmorzars a base d’entrepans de botifarra negra, tastet, cansalada i begudes. A les 10 del matí es farà el concurs infantil de boletaires, en què els nens i nenes tindran un recinte tancat amb bolets que podran collir.

A 2/4 de 12, es nomenaran els boletaire d’honor, que enguany seran l’actor Toni Albà i el periodista Llucià Ferrer. Ells i les autoritats faran parlaments i es donarà pas al concurs d’adults. És la 58a edició del certamen i consisteix en presentar cistelles de bolets portant-la uns metres i després pesar-les a la bàscula. La de més pes guanya. Els últims anys no s’han vist cistelles amb gaires quilos perquè han estat temporades escasses però en anys de bolets se n’han arribat a pesar cistelles de 60, 70 o fins i tot 80 quilos de rovellons. Enguany, segons Perarnau, “sembla que la campanya és bona, per tant esperem que augmenti tant el nombre de participants com la quantitat de bolets i les cistelles de pes”. A continuació es farà l’entrega de premis al Pla de Puigventós mateix.

Una novetat destacada és que enguany es posaran a disposició autocars gratuïts que faran viatges des del Passeig de La Pau de Berga (estació de busos) fins al Pla de Puigventós. Sortiran cada mitja hora des de les 8 del matí fins les 2 del migdia. El darrer sortirà a les 2 del Pla de Puigventós. El transport serà gratuït, gràcies a la col·laboració de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, que s’implica en la potenciació de la festa. Amb aquesta mesura, es vol descongestionar la zona del Pla de Puigventós, on en els últims anys es feia molt difícil l’aparcament. Aquest va ser un dels motius que l’any passat va fer plantejar a la Penya Boletaire deixar el Pla de Puigventós i buscar una nova ubicació. De moment és manté el concurs en aquest espai, esperant, ha dit Perarnau “que la mesura dels busos funcioni”.

A banda del Concurs de Boletaires, la Penya Boletaire de Berga organitza també l’espectacle pirotècnic i la cremada de la falla, que es farà diumenge, 5 d’octubre, a 1/4 de 9 del vespre al Passeig de la Pau.

Estic amb tu

Comentaris